Back to top

Dimecres alliberament col·lectiu de mussols al Toro

Aquest dimecres que ve, 31 de juliol, s'alliberaran un grup de polls de mussol, llestos ja per ser independents i viure de nou en llibertat. Hi és tothom convidat, dalt el Toro a les 19'30h.

Es tracta d’un moment molt polit i simbòlic que recompensa la feina feta per tots els que han col·laborat en la campanya de cria de polls orfes, i també per a tots aquells que es preocupen o  s’interessen per la fauna silvestre de Menorca en general.

Cries de mussol, xòric i de moltes altres espècies s’extravien cada any o queden orfes per diferents motius. En els espais naturals, la majoria de cries que trobam no solen esser abandonades, ja que tot i esser fora del niu, segueixen dins l'òrbita dels seus progenitors. Ara bé, en els espais urbans aquests pollets solen tenir dificultats per sortir endavant i necessiten la nostra atenció per sobreviure fins que estan a punt per ser independents.

Tenir cura d'aquests pollets fins que estan a punt de vol és una dedicació delicada i constant, però molt gratificant, que  funciona cada any gràcies a la feina conjunta del Centre de Recuperació de Fauna Silvestre i els voluntaris de cria. Amb l’esdeveniment de dimecres, volem aprofitar la solta per reunir-nos tots al voltant d’aquest vincle en comú, compartir experiències i coneixements, i gaudir del vol dels mussols en llibertat.

El Centre de Recuperació de Fauna Silvestre funciona gràcies al conveni del GOB amb el COFIB, entitat que s’encarrega de la recuperació de la fauna silvestre a les Illes Balears. Està finançat també pels ajuntaments de Ciutadella, es Castell, es Mercadal, Maó, Ferreries i Sant Lluís, i el Consell Insular de Menorca.

Tot i així, necessitam més ajuda per continuar amb aquesta tasca. Per aquest motiu pots col·laborar participant en la campanya d’apadrinament, de manera que tothom qui vulgui pot apadrinar un animal del Centre, o fer un donatiu.

Així mateix, el Centre de Recuperació de Fauna Silvestre es pot visitar tots els fosquets d'estiu, de dilluns a dissabte a partir de les 18 h. Es troba dins les Pedreres de s’Hostal (Lithica). Hi volem destacar el programa d'activitats en família, que es fa cada dijous durant l’estiu, amb diferents activitats per conèixer les diferents espècies que hi ha al Centre. Us hi esperam.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.