Back to top

Dimecres 10, xerrada i debat sobre el Pla Territorial

El nou Pla Territorial Insular, els principals continguts, les aportacions positives i els articles més problemàtics, seran analitzats aquest pròxim dimecres, dia 10, a les 18:30 h, en una xerrada virtual que ofereix el GOB, que anirà seguida d'un debat entre les persones que s'hi connectin.

El PTI és un dels instruments més estratègics per a definir el model territorial de Menorca. Ara s'ha fet la seva revisió i es troba a exposició pública fins a mitjans de març, temps en què es poden presentar al·legacions a aquelles qüestions que es consideri que precisen de millora.

El GOB està duent a terme l'anàlisi dels diferents documents i s'ha considerat oportú compartir aquestes reflexions mitjançant xerrades públiques seguides d'un debat, de forma que la gent interessada pugui conèixer els continguts principals i es puguin valorar en comu. La passada setmana, més de 90 persones van seguir la primera sessió.

D'aquesta manera, es podran veure les regulacions que el nou text inclou per a les energies renovables, les condicions per agroturismes i hotels rurals, el creixement urbanístic previst, la regulació del lloguer d'habitatges al turisme, la construcció de nous edificis agraris, el futur possible per als nuclis rurals... També es veuran les possibilitats d'ubicar aparcaments, atraccions turístiques o restaurants en sòl rústic, o els requisits en energies netes i consum d'aigua de les noves construccions.

Els 45 dies hàbils d'exposició al públic del nou PTI són una oportunitat per a conèixer com s'està dissenyant la Menorca dels pròxims 10 o 15 anys. També per entendre com es pot actuar des de la ciutadania per a millorar aquest text.

La idea inicial era fer un cicle presencial a diferents pobles, però la pandèmia fa que les xerrades siguin virtuals. S'usarà la plataforma Zoom, que és de descarrega gratuïta. La sessió NO es gravarà.

Per a connectar-se a la reunió només cal clicar sobre l'enllaç i posar, quan el programa ho demana, el codi o contrassenya d'accés. L'enllaç per a connectar-se per a la xerrada d'aquest dimecres, dia 10, a les 18:30 h, és el següent:

https://us02web.zoom.us/j/84110045337

ID de reunión: 841 1004 5337

Código de acceso: 291260

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.