Back to top

Dimecres 10, conferència sobre consum d'aigua i producció de plàstic

El consum d’aigua embotellada està provocant un gran increment dels residus plàstics. A les nostres illes hi ha iniciatives per a canviar aquesta tendència i és molt interessant conèixer-les. Aquest dimecres, dia 10, s’ofereix una xerrada a Maó de la iniciativa CleanWave (ona neta), que promou la instal·lació de punts d’avituallament d’aigua sense producció de plàstic. La xerrada s’acompanyarà de la projecció del film Out of plastic, realitzat a Mallorca.

Segons dades del Banc Mundial, en 45 anys el consum d’aigua embotellada ha augmentat en un 233%. Derivat d’aquest increment desmesurat, s’estima que a l’Estat espanyol es produeix un rebuig diari de 9 milions de botelles de plàstic, de les quals la meitat acabaran a abocadors o al medi, on poden tardar fins a 1000 anys a degradar-se.

Menorca és un d’aquests indrets on la contaminació derivada de l’abocament incontrolat de nitrats al territori fa que alguns municipis tenguin problemes de potabilitat de l’aigua. Els paràmetres establerts per les autoritats sanitàries respecte a la presència de nitrats es superen a diferents zones i això s’ha traduït en que molta gent va a comprar aigua envasada.

CleanWave promou amb èxit a Mallorca una xarxa de punts on es pot trobar aigua d’aixeta tractada amb sistemes adequats, que permeten omplir gratuïtament botelles reutilitzables i evitar generar residus de plàstic cada vegada que volem beure aigua.

En la mateixa línia, a l’exterior de l’edifici Calàbria, al carrer Santa Eulàlia de Maó, s’ha habilitat al públic una font d’aigua potable i gratuïta que funciona amb un sistema que elimina les concentracions de nitrats i altres impureses que podrien haver-hi. De cada vegada més gent l’està usant. També a Sant Lluís existeix una font similar i esperem que la xarxa segueixi creixent fins a poder disposar de diversos punts d'avituallament, com a mínim, a tots els nuclis urbans de l’illa.  

Per explicar com estan aconseguint que a Mallorca també es generi una xarxa de punts d’iniciativa privada per oferir aigua sense generar residus de plàstic, s’ofereix la xerrada de la Line Hadsbjerg, co-fundadora del moviment CleanWave. La conferència tindrà lloc aquest dimecres, dia 10, a les 19:30 a la sala d’audiències del Claustre del Carme de Maó.

Una iniciativa conjunta de CleanWave.org, l’Ajuntament de Maó i el GOB.

Podeu ajudar difonent aquest missatge entre les vostes amistats.

Comentaris

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.