Back to top

Dimarts dia 9, Diàleg sobre la problemàtica del lloguer turístic

www.facua.org

Els efectes del lloguer turístic a habitatges serà el tema que es posarà a debat en el Diàleg que es celebrarà el pròxim dimarts, dia 9, a les 20:00h al Molí del Rei.

La vessant positiva de distribució de renda turística i potser de fixació de més ingressos a l'illa té, a l'altra cara de la moneda, la contribució a la massificació de l'estiu o l'increment de preus de lloguer.

Veient les problemàtiques que s'estan vivint a Mallorca i a Eivissa, i davant la tramitació d'un projecte de llei sobre comercialització de les estades turístiques a habitatges, el GOB considera interessant que es reflexioni sobre aquesta qüestió.

A l'acte que es celebrarà al Camí des Castell 53 de Maó, s'oferirà una introducció i després s'obrirà un debat entre les persones assistents. Entrada lliure.

Comentaris

Opinió

Des que convisc en un lloc amb habitatges que s'han dedicat a ús turístic, fa ja cinc anys, la meva opinió és que econòmicament surt beneficiat el propietari, l'empresa que l'explota, els seus empleats i els industrials que prestin serveis a l'habitatge i als seus estadants, la qual cosa està molt bé. D'altra banda tant qui cerca habitatge com qui conviu amb aquesta activitat en surten perjudicats. Uns perquè els lloguers dels altres habitatges vacants augmenten fins a preus inabastables, i els altres perquè és mentida que qui s'allotja en un pis d'ús turístic ho fa perquè vol conèixer més de prop als autòctons. A qui ve de vacances, no sempre però sí sovint, tant li fa si els veïns que té han de netejar l'escala o s'han de llevar per anar a treballar. En un hotel o un bloc d'apartaments turístics pots cridar al porter quan algú es passa de voltes, aquí no tens ningú, o hi vas tu o truques a la policia, i cap de les dues solucions són agradables ni duradores, perquè al poc temps tornem-hi, que no ha estat res.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.