Back to top

Dimarts 16, xerrada i debat sobre el Pla Territorial Insular

Quins són els principals continguts del nou Pla Territorial de Menorca? Quines són les aportacions positives i què diuen els articles més problemàtics? Aquestes i d'altres qüestions  s'analitzaran aquest pròxim dimarts, dia 16, a les 18:30 h, en una xerrada virtual que ofereix el GOB, que anirà seguida d'un debat entre les persones que s'hi connectin.

El PTI és un dels instruments més estratègics per a definir el model territorial de Menorca. Ara s'ha fet la seva revisió i es troba a exposició pública fins a mitjans de març, temps en què es poden presentar al·legacions a aquelles qüestions que es consideri que precisen de millora.

El GOB està duent a terme l'anàlisi dels diferents documents i s'ha considerat oportú compartir aquestes reflexions mitjançant xerrades públiques seguides d'un debat, de forma que la gent interessada pugui conèixer els continguts principals i es puguin valorar en comu. Les sessions celebrades les dues passades setmanes han estat seguides per un públic nombrós.

D'aquesta manera, es podran veure les regulacions que el nou text inclou per a les energies renovables, les condicions per agroturismes i hotels rurals, el creixement urbanístic previst, la regulació del lloguer d'habitatges al turisme, la construcció de nous edificis agraris, el futur possible per als nuclis rurals... També es veuran les possibilitats d'ubicar aparcaments, atraccions turístiques o restaurants en sòl rústic, o els requisits en energies netes i consum d'aigua de les noves construccions.

Els 45 dies hàbils d'exposició al públic del nou PTI són una oportunitat per a conèixer com s'està dissenyant la Menorca dels pròxims 10 o 15 anys. També per entendre com es pot actuar des de la ciutadania per a millorar aquest text.

La idea inicial era fer un cicle presencial a diferents pobles, però la pandèmia fa que les xerrades siguin virtuals. S'usarà la plataforma Zoom, que és de descarrega gratuïta. La sessió NO es gravarà.

Per a connectar-se a la reunió només cal clicar sobre l'enllaç i posar, quan el programa ho demana, el codi o contrassenya d'accés. L'enllaç per a connectar-se per a la xerrada d'aquest dimarts, dia 16, a les 18:30 h, és el següent:

Xerrrada i debat dimarts 16 de febrer a les 18.30h

https://us02web.zoom.us/j/81838306882

ID de reunión: 818 3830 6882

Código de acceso: 220414

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.