Back to top

Dia 29, Insostenible a l'Albufera des Grau

El matí del diumenge dia 29 hi haurà nova excursió de la campanya la Menorca In-SOS-tenible. En aquest cas, el tema central serà l'efecte ambiental que està tenint la baixada i el descontrol en els recursos d'aigua dolça.

L'Albufera des Grau és un símbol natural a Menorca. La zona humida més gran de l'illa va patir repetits intents de ser urbanitzada, però la constant resposta ciutadana va aconseguir paralitzar el creixement urbanístic, el camp de golf projectat o les intencions de convertir la llacuna en una dàrsena nàutica.

També va ser la iniciativa de la gent que va permetre sembrar centenars de plantes i recuperar la zona dunar de l'entrada de la platja, que s'havia arrasat per fer el camp de golf. Avui, aquesta zona es mostra plenament recuperada.

Però l'Albufera s'està morint igualment. La progressiva reducció en l'arribada d'aigua dolça a la llacuna fa que l'aigua s'estigui salinitzant seriosament. Amb tant d'impacte, que les poblacions d'ocells s'estan desplomant, cosa que no succeeix a d'altres zones humides de Menorca.

En 40 anys, l'Albufera ha perdut el 90 % de la població habitual d'ocells que hi habitava. És Parc Natural, si, però la captura d'aigua dolça per altres usos, sense cap control, està matant molts dels valors que aquest espai emblemàtic alberga.

Per donar a conèixer aquesta problemàtica, entendre l'evolució de l'indret i analitzar les possibles solucions, es farà una nova excursió de la Menorca In-SOS-tenible. La gent interessada s'ha de concentrar a les 10 h a l'aparcament de la platja des Grau. S'estima finalitzar a les 13:30 h.

La dificultat és baixa i no cal apuntar-se prèviament. No es suspendrà encara que hi hagi avís de mal temps. Passeu la veu a les vostres amistats i procurau compartir vehicle.

 

Vegeu aquí el vídeo commemoratiu dels 45 anys del GOB a Menorca

Comentaris

Albufera des Grau

Carol y yo estaremos contigo en espíritu ya que estamos actualmente en Inglaterra. Buena suerte y esperamos que tenga una buena asistencia.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.