Back to top

Deu mussols més

Dimecres passat els entusiastes de la fauna silvestre de Menorca vam poder gaudir d’un acte ja emblemàtic dins el cicle anual d’atenció de fauna silvestre: l’alliberament de polls de mussol.

A les 19’30 ens vam citar dalt el Toro els voluntaris del Centre de Recuperació de Fauna Silvestre, els col·laboradors i simpatitzants del GOB Menorca i molts altres espectadors en un acte obert a tothom on s’alliberaren deu mussols.

Després de vàries setmanes de cura, alimentació i observació d’aquestes aus, va arribar el moment amb què culminàvem tot aquest procés i, donat el sus, deu voluntaris del Centre van amollar els deu exemplars de mussol que estaven llestos per sobreviure en llibertat.

Enmig de la natura és normal que hi hagi polls d’espècies silvestres que cauen dels nius. Tot i així, els seus progenitors solen tenir-los controlats igualment i el creixement d’aquests no sol córrer perill. Ara bé, quan s’extravia algun exemplar de fauna silvestre en un ambient urbà és més difícil que pugui sobreviure. És aquí on entra la tasca necessària d’actuar per al creixement i la continuïtat d’aquesta espècie: una forma més d’atenuar l’impacte de l’home sobre el medi en general.

La cria de polls no es limita només als mussols. Moltes espècies (xòrics, vinjoles, pardals, òlibes...) necessiten la nostra atenció per sobreviure en la seva època de cria. Aquesta tasca tan delicada i constant és duita a terme pels voluntaris de cria de polls del Centre de Recuperació de Fauna. Volem agrair la seva implicació en aquest projecte comú i també el seu sentit de responsabilitat envers la natura.

El Centre de Recuperació de Fauna Silvestre funciona gràcies al conveni del GOB amb el COFIB, entitat que s’encarrega de la recuperació de la fauna silvestre a les Illes Balears. Està finançat també pels ajuntaments de Ciutadella, es Castell, es Mercadal, Maó, Ferreries i Sant Lluís, i el Consell Insular de Menorca.

El Centre de Recuperació es troba dins les Pedreres de s’Hostal (Lithica) i durant l’estiu és obert de dilluns a dissabte de 18 a 21 hores. Hi volem destacar el programa d'activitats en família, que es fa cada dijous durant els mesos de juliol i agost, amb activitats per conèixer les diferents espècies que hi ha al Centre. Així mateix, es pot col·laborar amb el centre apadrinant alguns animals irrecuperables que hi viuen.

Amb tot, gràcies a la col·laboració de tothom, avui hi ha deu mussols més trescant per les marines de Menorca. Seguim.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.