Back to top

Descobrint un pou a Turmadèn d'es Capità

Voluntaris/es devora el pou

El passat diumenge, 25 de març, el grup de voluntariat agrari del GOB va dedicar el matí a destapar un pou cobert de vegetació a la finca Turmadèn d'es Capità, la qual té signat un acord de custòdia amb l'entitat.


El dia començà amb molta boira, que a poc a poc s'anà desfent per a donar pas a un sol molt esperat. En Rafel, pagès del lloc, ens explicà la importància de recuperar aquest pou, per abeurar el bestiar a l'estiu. A mesura que avançà el matí els 19 voluntaris/es descobriren el pou, el qual mantenia l'estructura i estava ben ple d'aigua.


Després d'un bon berenar per a carregar piles, es continuà la feina de desbrossar, i s'anà destapant un antic camí que arribava fins al pou, segurament utilitzat durant molt anys per anar a recollir l'aigua. Durant els propers mesos, s'arranjarà l'estructura del pou i s'habilitarà un abeurador a fi de que aquest estiu el bestiar ja pugui pasturar per aquest indret.


La jornada de voluntariat agrari s'emmarca dins el projecte pilot “Cultivant Sinergies” cofinançat pel Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i FEADER, amb la col·laboració de l'Obra Social de Sa Nostra.

Comentaris

el pozo

Que bien descubrir asi un pozo, y especialmente recoger una parte del pasado y ademas los pozos son muy bonitos y serviran para que el ganado pueda venir beber agua fresca durante el verano. Es mejor aun para su salud. felicidades. No sé examente donde esta pero me voy amirar sobre un plano. Buen fin de semana a todo(a)s

Molt bona iniciativa!

Molt bona idea! Iniciatives com aquestes em recorden que protegir no és tan sols evitar macropromocions urbanistiques, sinó recuperar el patrimoni de tots que s,amaga darrere una cortina de vegetació. Espero que els propietaris de Turmaden d'es Capita tenguin la intenció de recuperar tambe el camí que passa per la seva propietat, i antigament connectava difetents llocs de la zona d'Es Plans. Enhorabona!

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.