Back to top

Denunciat el tir a un falcó pelegrí

Falcó víctima del tir i radiografia

Hem denunciat al SEPRONA i als Agents de Medi Ambient l’entrada al Centre de Recuperació de Fauna d’un falcó per tir amb escopeta. El falcó és una espècie protegida, però tot i així aquest tipus de fet es va repetint. Esperem que aquesta vegada es pugui determinar l’autor i que se li apliquin les sancions que preveu la llei, entre les que hi ha penes de presó. És inadmissible que a Menorca passin aquest tipus d'agressions.

El falcó es va localitzar a l’inici del Polígon Industrial de Maó, sense poder volar. La radiografia ha permès confirmar que havia estat tirotejat amb una escopeta de caça. Té tres perdigons allotjats, un dels quals li ha provocat una fractura a l’ala esquerra que li impedeix el vol. L’animal es troba a les instal·lacions del Centre de Recuperació, en procés de cura. Està per veure si la fractura soldarà prou bé com per permetre retornar el falcó a la llibertat. Els falcons cacen al vol, i necessiten unes ales en perfecte estat per poder alimentar-se.

L’ingrés de falcons tirotejats al Centre de Recuperació de fauna malauradament no és excepcional. Els últims casos són de l’any 2020, en el que es van recollir dos falcons per aquest fet. Tenint en compte que el lloc dels fets va variant i la baixa probabilitat de que un animal ferit sigui localitzat i comunicat al GOB, ens fa témer de que aquesta pràctica injustificable sigui massa habitual a Menorca.

El GOB ha denunciat el fet i ha demanat el màxim esforç per esclarir-lo, amb l’ànim de que situacions d’aquests tipus s’erradiquin totalment. També demanaríem que si alguna persona pot aportar alguna informació que ho faci. És increïble que a una illa que es ven com exemple de respecte a la natura es produeixin accions tan contràries, i no podem permetre que una minoria tiri per terra la feina de tanta gent i de tants d’anys.

Vegeu aquí el vídeo commemoratiu dels 45 anys del GOB a Menorca

Comentaris

Absència de cap comentari sobre el lloc on vàreu trobar l'au.

Bon dia, només comentar-vos que hauria estat bé fer un petit esment o comentari en relació al lloc exacte on vau trobar aquest ocell, així com de les condicions en què el vau trobar (dins d'una caixa de cartó, garantint la seguretat de l'ocell fins a la vostra arribada). L'ocell va ser capturat, dins de les nostres instal·lacions, per dos dels nostres treballadors que, conscienciats que es trobaven davant un Falcó Pelegrí, van tenir la màxima cura per a capturar-lo sense causar-li cap mal, deixant-lo ben preparant dins de la caixa de cartró on ho vau trobar després de rebre el nostre avís. Més que res, seria un petit agraiment per a les dues persones que, durant més de mitja hora, van fer tot el possible per capturar aquest "preciositat" sense fer-li mal. Salutacions.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.