Back to top

Dia 2 de desembre, curs sobre cobertes vegetals

Les cobertes vegetals són unes grans aliades de l’agricultura sostenible i una estratègia clau de resiliència climàtica. Els beneficis que s’obtenen gràcies a elles són molts, i van des de millorar l’estructura i la fertilitat del sòl fins a augmentar la biodiversitat de l’ecosistema i contribuir al control natural de plagues.

El proper dissabte 2 de desembre el programa de Custòdia Agrària organitza un curs sobre els beneficis de les cobertes vegetals. Ester Pérez, llicenciada en Biologia i tècnica en agricultura regenerativa a «The Regen Academy», ens explicarà les bases teòriques d’aquesta pràctica i ens mostrarà les claus d’èxit per la seva implementació.

Una coberta vegetal pot ser tant aquella que és sembrada amb intenció de cobrir el sòl, com aquella que neix de manera espontània en un prat i és ben gestionada. En ambdós casos una coberta vegetal ajuda a descompactar el sòl, evitar l’erosió i reduir la temperatura del sòl. Ajuda a controlar la humitat i activa la vida microbiològica del sòl. També augmenta la flora i la fauna auxiliar de l’ecosistema. Sense oblidar que les cobertes vegetals absorbeixen molt més CO2 atmosfèric que un cultiu llenyós.

La formació, que durarà de 12 a 17h i es durà a terme a Ferreries, s’organitzarà en dos blocs. El matí veurem la teoria: què és una coberta vegetal i de quina manera s’implementa i es gestiona en funció del maneig de cada finca. Seguidament, dinarem junts i podrem compartir impressions i intercanviar experiències.

El capvespre anirem a una finca del programa de custòdia agrària, que realitza una gestió ramadera en extensiu, on podrem apreciar una coberta vegetal biodiversa i en bon estat. Observarem la combinació d’herbes que hi creixen, parlarem de com gestionar el sòl per potenciar l’aparició d’aquestes cobertes i resoldrem tots els dubtes que vagin sorgint.

El curs té un preu de 15€ per a les finques de Custòdia Agrària i 25€ per a la resta de participants. El dinar està inclòs. Les places són limitades, per tant, cal fer la inscripció:

  • Omplint el següent formulari
  • Telefonant al 971 35 07 62
  • Enviant un correu a custodia@gobmenorca.com
  • Acudint a l'oficina del Camí des Castell 53, a Maó, de dilluns a divendres de 9 a 14 h.

El curs és obert a tothom i es prioritzarà la inscripció de persones relacionades amb l’activitat agrària professional.

Aquesta formació  es realitza gràcies al suport del Consell Insular de Menorca i de Menorca Preservation.

 

 

 

Comentaris

coberta vegetal

Me dedico a fer cobertes i fa 15 anys vaig fer la primera coberta enjardinada a ca meua, a Ciutadella. És més senzill i econòmic del que sembla, he pogut comprovar la seva efectivitat i estem encantats. És una pena que a Menorca no es facin més.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.