Back to top

Curs per a la viabilitat econòmica del món rural

Com es pot dur a terme la gestió econòmica de zones d'alt valor natural? Com podria ajudar el turisme de natura? Quins estalvis potencials energètics podrien aplicar-se a la gestió agrària? Com es pot impulsar una economia que ajudi a la conservació del paisatge?

Aquestes i altres preguntes seran analitzades en el curs que el GOB organitza en el marc de la UIMIR pel final de maig i que ja té la matrícula oberta.

Es coneixerà l'experiència de més de cent anys de la Royal Society of Protection of the Birds, una organització britànica que supera el milió de socis i que gestiona 200 reserves naturals. Un dels seus economistes ens explicarà de quina manera el turisme ornitològic pot ajudar a la conservació de paratges emblemàtics.

També s'explicarà la xarxa de refugis de senderisme de la Serra de Tramuntana, per part d'una de les persones que va participar en el seu disseny i gestió.  Així mateix, el programa inclou una ponència sobre l'experiència de sostenir una xarxa d'espais d'alt valor natural a Catalunya, o els resultats d'un programa de control del canvi climàtic mitjançant l'agricultura que s'ha impulsat a varis paisos europeus.

Les classes teòriques es combinen amb visites pràctiques de finques agràries de Menorca i de paratges d'alt valor natural. La matrícula inclou els menjars dels tres dies així como el transport de les excursions.

La llengua vehicular serà la castellana. Podeu trobar el programa complert i els sistema d'inscripció aquí. No us ho perdeu. Seran tres dies ben interessants.

Comentaris

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.