Back to top

Curs de paisatge amb experts europeus

Experts europeus i locals participaran en el Curs de Paisatge Rural que es celebra a Menorca els pròxims dies 10 i 11 d’octubre.

Entre ells, hi haurà Régis Ambroise, enginyer agrònom i urbanista, especialista en les relacions entre agricultura, paisatge i desenvolupament sostenible. Ambroise va participar en la redacció del Conveni Europeu del Paisatge, signat a la Toscana. Autor de diferents publicacions que són referents en temes de paisatge, ha treballat com assessor de l’administració francesa en els ministeris de medi ambient i agricultura.

La participació d’experts a nivell internacional que aportaran interessants continguts i reflexions per als debats entre els participants, es combinarà amb el coneixement d’experiències locals. Es visitaran tres finques agràries que han viscut diferents processos, però que han apostat per a trobar la viabilitat econòmica compatibilitzant l’activitat agrària amb la conservació dels valors naturals de l’illa. De la mà de la pagesia coneixerem la gestió que duen a terme, el paisatge que gestionen i els productes que elaboren. Aquí podeu veure el programa complet

Régis Ambroise és també membre del col·lectiu «Paisatges després del petroli» que pretenen posar l’enfocament en el paisatge, donar-li un paper central en les polítiques de planificació regional, en un context de transició energètica i, en general, en la transició cap a un desenvolupament sostenible. Autor de molts llibres sobre la temàtica, aportarà la seva experiència als dos dies de curs. 

La matrícula inclou els menjars i els desplaçaments dels dos dies. El curs es realitza a Mongofra Nou, on també hi ha possibilitats d'allotjar-se. La llengua vehicular del curs serà la castellana. Per a més informació clicau aquí.

És una iniciativa organitzada per Mongofra Nou i el GOB Menorca amb el suport de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Govern de les Illes Balears.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.