Back to top

Cuinant per a la sostenibilitat

El grup de cuineres i organitzadores amb Joan M.Ribas
Manipulant el producte ecològic i local i de temporada
Joan M.Ribas d'Ecomenja i l'equip de cuineres
En Joan comprovant la cocció d'un plat
Cuinant
Lassanya d'arròs i llenties i també de seitan i tempeh
Pilotes vegetals amb salsa de remolatxa, carabassa i tomàtic

Lassanya de llenties i arròs integral, salsa de remolatxa, carabassa i tomàtic, crema de verdures d'hivern amb mill... Aquests, entre d'altres, van ser alguns dels plats elaborats aquest cap de setmana durant el transcurs del curs de Cuina Sostenible i de Proximitat per a Menjadors Escolars, que ha tingut lloc a la cuina del CEIP Sant Lluís.

15 cuineres i empresàries de diferents centres escolars de Menorca han participat d'aquesta iniciativa organitzada pel Consorci Mestral-GOB en el marc del projecte Bon Profit! Educam menjant, amb l'ajuda del programa Leader +.

5 dies d'intensa activitat han permès crear un punt de trobada entre l'alimentació escolar, l'educació, la salut, el medi ambient i el desenvolupament rural, i dignificar la feina de totes aquestes dones que cada dia alimenten a les persones del futur en els menjadors escolars de Menorca. Treballant entre els fogons no solament omplen panxes, sinó que la seva funció traspassa els límits físics del menjador, educant en bons hàbits, salut i intel·ligència emocional.

Joan Maria Ribas i Gabor Smith, d'Ecomenja, empresa que ha aconseguit incorporar fins un 95% de producte ecològic en els menjadors escolars que gestiona a Catalunya, van ser els encarregats d'apoderar el col·lectiu de cuineres en l'ús de producte local i sostenible. La feina de les cuineres dels menjadors escolars, massa vegades poc reconeguda dins l'àmbit educatiu i familiar,  pot propiciar canvis molt positius tant pel que fa a la salut dels nostres infants, com per la sostenibilitat i el desenvolupament rural en un context de sobirania alimentaria a Menorca.

El curs també va incloure una xerrada col·loqui conduïda per Joan M. Ribas, que va reunir a productors, mestres, familiars, cuineres i gestores dels menjadors escolars de Menorca, creant un escenari molt prometedor per a futures aliances.

En resum, aquests dies han servit per evidenciar que la cooperació entre els diferents agents implicats en una alimentació sostenible als menjadors escolars, és una qüestió clau per assolir el procés de reconversió d'aquests cap a un context més sostenible. Fruit del bon gust de boca que aquest curs ens ha deixat, es preveuen més accions per tal de fer passes en aquest sentit.

Comentaris

Felicitacions!

Felicitacions per l'iniciativa del Consorci Mestral-Gob, felicitacions per l'execució del projecte. Tenir una bona idea es un primer pas, passar del pla teòric al practic no sempre tot-hom ho pot o ho sap fer... vosaltres si. Felicitacions!.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.