Back to top

Creixen les adhesions al manifest de la carretera de Menorca

Ja són un milenar les persones que han signat el manifest que demana que els enllaços de la carretera general amb Rafal Rubí i l’Argentina es resolguin amb una intervenció al mateix nivell que la carretera. La llista segueix oberta. Afegeix el teu nom firmant aquí.

El debat sobre el model de carretera general genera moltes opinions. Els partidaris de grans intervencions (rotondes a doble nivell, desdoblament i similars) acostumen a argumentar que la seguretat de les persones ha d’estar per damunt de consideracions d’altres tipus, siguin ambientals o econòmiques.

Però la realitat és que les estadístiques mostren, any rere any, que les carreteres de Menorca són les més segures, amb molta diferència de les altres illes on s’han fet intervencions de gran envergadura sobre les principals vies de circulació.

Comparar els accidents amb conseqüències greus que es produeixen a cada illa, sempre té un cert risc, perquè les realitats no són iguals, però és l’exercici que es pot fer atès que troben sota el mateix govern.

Mallorca té un territori cinc vegades més gran que Menorca i una població 11 vegades superior. Una realitat, per tant, bastant diferent. Per la seva part, Eivissa té una extensió que és un 18 % més reduïda que Menorca i una població gairebé un 50 % més abundant. Malgrat els matisos, la comparació és més adient.

En 2017 es van registrar 39 morts en carretera a Mallorca, 19 a Eivissa i 3 a Menorca (un a la general i dos entre Maó i Fornells). Qualsevol mort per accident de trànsit és un peatge molt gran i una pèrdua enorme per a les famílies, cosa que ha de merèixer el màxim respecte. L’objectiu ha de ser morts zero (fita que Menorca ha aconseguit algun any).

Imaginem l’enrenou que alguns sectors estarien fent a Menorca si haguéssim tingut ni la meitat dels accidents que Eivissa. Dirien que tenim carreteres pròpies del tercer món i que és imprescindible modernitzar-les. Idò bé, els nombres demostren que les obres no serien per temes de seguretat. Allà ja han ampliat moltes carreteres. S’hauran de cercar altres arguments.

Per aquests motius, hi ha molta gent que opina que les millores que s’estan fent a la carretera general no han de perdre la proporcionalitat. No és comparable l’entrada d’Alaior (feta a la perifèria del tercer poble en habitants de l’illa i amb connexió a un polígon industrial) que les entrades de l’Argentina o Rafal Rubí, on el trànsit és molt més reduït. En casos així, es poden fer interseccions molt manco intensives.

És en base a reflexions com aquestes que gent de tota casta i d'un ampli espectre sociològic està posant el seu nom per a demanar que les dues interseccions esmentades resolguin la connexió amb solucions al mateix nivell que la carretera. Pots afegir-t’hi clicant aquí.

Si voleu veure la gent que es va adherint, podeu mirar la llista aquí.

Comentaris

Calen més carreteras?

No calen més carreteres cal menys gent...només amb15 anys el deteriorament del medi ambient a patit moltes ferides!!! Menorca era un lloc únic per la diferència.no malmeten el vostre patrimoni qué és la natura i penseu més per un bon futur.

...i el gas natural?

Us puc fer una pregunta, amb tota la bona intenció del món? Per què no heu escrit cap manifest, no heu recollit firmes... i ni tansols vàreu recolzar públicament la campanya que vaig iniciar fa un any contra el gas natural? Amb el vostre recolzament hauria tingut molt més èxit, i potser s'hauria pogut evitar, igual que segurament s'evitarà la bogeria de les rotondes. Ara, ho veig gairebé impossible, a no ser que Gas Natural Fenosa no hi vegi viabilitat econòmica. Moltes gràcies.

Respecte al patrimoni i paisatge

Als paisos del Mediterrani occidental, les obres públiques de transit serveixen en primer lloc per al transferiment de diners públics cap a les empreses privades. Aixines programen obres com més faraóniques millor de presupost. Recordam l'aeroport de Maó !!!!

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.