Back to top

Creix la foscor als hotels de Son Bou

L’Ajuntament d’Alaior ha concedit una llicència als hotels de Son Bou, just durant el període que ha impedit al GOB consultar l’expedient per conèixer la documentació presentada pels promotors. La denúncia penal anunciada ja està formalitzada als jutjats. En 48 hores pràcticament s’ha cobert l’import econòmic requerit. Moltes gràcies a tanta gent que ha col·laborat.

Quan al 2017 es va conèixer la intenció de l’empresa Melià de consolidar per unes dècades més les dues torres de Son Bou en tost d’adaptar-se al planejament vigent, el GOB va consultar l’expedient dels hotels i va detectar que mai havien complert els requisits de parcel·la necessària.

Construïts a principis dels setanta, els dos edificis enormes que afecten el paisatge de Son Bou i que representen un dels principals impactes sobre la costa de l’illa, es van beneficiar a aquella època d’informes surrealistes i de persones que actuaven a la vegada com a representants de l’Ajuntament i dels promotors.

Les deficiències que va detectar el GOB han tingut el projecte nou frenat, perquè no es pot modernitzar un edifici que no compleix amb les condicions d’edificació. Una d’elles és que incompleixen amb la dimensió de la parcel·la necessària per acollir el volum construït. Quan es va saber que la promotora havia presentat nova documentació al respecte, l’entitat va demanar per tornar a veure l’expedient.

Però llavors ha estat quan l’Ajuntament ha denegat reiteradament al GOB l’accés a la documentació. Aquesta obstinació mala d’explicar per impedir la consulta a un expedient ja prou polèmic, es veu ara multiplicada perquè s’ha sabut que, durant els mesos que no s’ha permès la consulta, l’Ajuntament ha concedit una llicència per reagrupar parcel·les.

El fet que l’impediment d’un dret demanat vàries vegades per escrit, es tradueixi ara amb una decisió sobre la qual el GOB, que és part interessada, no ha pogut emetre l’opinió, fa que augmenti la gravetat dels fets. La informació ja ha estat remesa als advocats que dirigeixen la denúncia penal.

Sembla que l’aposta per l’obscurantisme urbanístic s’ha implantat a l’Ajuntament. La darrera acta de Junta de Govern (òrgan que concedeix llicències) que es pot consultar a la pàgina web és del 19/04/21. Fa idò 7 mesos que no és possible saber quins acords s’han pres en aquest sentit.

Aquesta negativa de permetre la consulta a l’expedient dels hotels de Son Bou, així com també la negativa de poder consultar l’expedient del cas de l’agroturisme de Torre Vella on es van detectar set piscines il·legals, han motivat que el GOB hagi decidit usar la via penal contra els càrrecs polítics i tècnics que hagin avalat aquestes decisions. L’import econòmic necessari per a la iniciativa judicial pràcticament ja s’ha cobert a partir de nombrosos donatius.

Comentaris

Alaior

Que l'ajuntament d'alaior estigui governat pel PP es molt demostratiu de com fa les coses aquest partit, que mes qun partit sembla una Mafia. El PP defensa als hotelers i no als alaiorencs. La platja de Son Bou podria ser la mes polida de Menorca aquesta indecencia urbanistica ho ha impedit i li ha sortit gratis amb l'ajud del PP.

Del PP no cal dir res més.

Del PP no cal dir res més. Solament reviseu l'hemeroteca per veure tots el el casos, de Caixes B, corrupció, prevaricació, males praxis... en fi, seria més bo dir als alaiorencs que canviïn el seu vot per partits en que no tinguin com bandera els adjectius del PP.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.