Back to top

Costes desprotegeix una parcel·la aferrada a la urbanització de cala Galdana

Es continuen detectant moviments en les línies de protecció del domini públic derivat de la Llei de Costes a Menorca. En aquest cas, es tracta d'una zona aferrada a la urbanització de cala Galdana.

La darrera delimitació de domini públic, feta en 2008, incorporava una zona de protecció a la vorera de la part final del torrent de cala Galdana, que separa els municipis de Ferreries i Ciutadella. La Llei de Costes diu que els terrenys confrontants amb el límit interior de la riba del mar estan gravats amb la servitud de protecció, que tindrà una amplada de 100 metres o de 20 metres, depenent de la seva classificació urbanística.

Així ho recollia la proposta de 2008, però la societat propietària de la vorera de llevant del torrent va presentar un Recurs, que va ser admès per Costes i que implica eliminar aquesta protecció. Ara s'ha publicat oficialment i el GOB creu que l'argumentació esgrimida no concorda amb la realitat, per la qual cosa ha presentat també un Recurs perquè la protecció es mantengui.

La zona que es pot veure afectada per aquesta desprotecció està en bona part qualificada com ANEI i no seria edificable, però hi queden uns 6.000 m2 que es considera sòl rústic comú i que estan aferrats a la zona urbanitzada. Per tant, si desapareix la protecció del domini públic, és un espai que podria ser reclassificat en una conjuntura política favorable (veure plànol adjunt).

Es dona la casualitat que es tracta de la mateixa societat (Aprovechamiento Terrenos Diseminados S.L.) que va aconseguir que Jaume Matas, quan era ministre, els compràs una gran zona a cala Mitjana. La mateixa que, en la passada legislatura, va cedir uns terrenys de manera suposadament gratuïta al conseller Alejandre per fer un aparcament nou per donar servei a aquella platja, però que en realitat anava acompanyat del compromís de reclassificació de terrenys que eren rústics i que podrien ser urbanitzats.

L'argumentació esgrimida per aquesta societat ara per desprotegir la zona del torrent de cala Galdana es basa en un article que diu que les zones que s'inundin com a conseqüència de l'obra humana no tindran zona de protecció. Resulta però, que els terrenys en qüestió ja es trobaven inundats en 1956, abans de començar cap obra d'urbanització a cala Galdana.

El GOB ho demostra amb documentació gràfica al Recurs de Reposició que ha presentat davant la Ministra de Medi Ambient i que demana que es mantingui la protecció associada al domini públic, tal i com diu la Llei.

Comentaris

parcel-la Galdana

Ja hi som, hi ha gent, entre ella els polítics, que es fan venir les lleis a la seva mida i el seu benefici , en particular si estan en el govern. El bé comú no els interessa. Gràcies GOB ,per mantenir-nos informats.

Gràcies!

Novament, gràcies pes compromís amb sa protecció i defensa des territori davant dels carronyaires oportunistes! Confiem que amb el material gràfic es reconsideri i mantingui la protecció.

interior

cada vegada que pas per sa carretera entre ferreries i ciutadella acab plorant... i no veig cap moviment ciutadà...

GOB molt bona feina.. Ara s

GOB molt bona feina.. Ara s'ha de continuar la lluita. No es pot defallir. Sembla increible que els politics escollits per el poble, se'ns riuen de nosaltres i s'omplen la butxaca...!! Endavant GOB.

Cala Galdana

S´ha de posar límit a aquests polítics i empresaris insaciables. Si no ho fem el ciutadans convençuts, no aturaran.

Afegeix un nou comentari

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.