Back to top

Continuam el X Seminari Agricultura i Medi Ambient. Apunta't

Participants de la primera jornada

“Són necessàries la cooperació i l'organització entre les persones pageses per a guanyant-se la vida junts”. Aquesta va ser una de les claus que va transmetre Alberto Navarro, ramader i tècnic del Foro Asturias Sostenible, que va participar aquest dissabte passat a la primera jornada del X Seminari Agricultura i Medi Ambient, celebrada a Ca n'Oliver, a Maó.

Aquest proper dissabte, 4 de febrer, continuam amb diferents experiències que enriqueixen els debats sobre nous enfocaments per al sector agrari, a la segona jornada, que tindrà lloc al Centre de Convencions as Mercadal, a partir de les 9.30h.

En aquesta ocasió, participarà Txus Cía, fundador de l'associació Josenea, que a través del cultiu ecològic de més de 60 varietats de plantes aromàtiques i medicinals desenvolupa un projecte sociolaboral per a la inserció de persones en situació d'exclusió social al món laboral. La viabilitat del projecte se sosté sobre dos pilar molt importants, la sostenibilitat ambiental, compatibilitzant l'activitat agrària amb la conservació dels valors naturals, i la vessant social que garanteix la dignificació de les persones treballadores.

També comptarem amb en Jesús Cardona, arquitecte menorquí, que ens explicarà la importància dels elements etnològics per a la recollida de l'aigua de pluja, tan presents al camp de Menorca. Aljubs, síquies o cisternes són alguns d'aquests elements construïts, molts d'ells a l'època musulmana, per a la recuperació de l'aigua de pluja. Durant anys, aquestes estructures s'han anat descuidant i abandonant a causa del desús i la seva substitució per canalitzacions des de pous. Actualment, però, estan agafant molta importància en el bon funcionament dels llocs, sobretot en èpoques de pluviometries baixes.

El seminari s'emmarca dins el programa de custòdia agrària del GOB, amb la col·laboració del Consell Insular de Menorca.

Recordeu que us heu d'apuntar amb antelació a l'oficina del GOB de Maó (Camí des Castell, 53), per telèfon al 971350762 o per correu electrònic a: custodia@gobmenorca.com

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.