Back to top

Augmenta la capacitat d'inspecció turística a Menorca

El GOB saluda amb satisfacció l'increment de la plantilla d'inspectors turístics de Menorca. Amb les dues recents incorporacions, seran set les persones destinades a aquesta tasca.

L'aparició de les plataformes digitals ha provocat un nou fenomen de lloguer massiu de cases a turistes, moltes de les quals no disposen d'autorització. El cas no és exclusiu de Menorca, però a l'illa s'estimen entres 6 mil i 7 mil les cases que fan lloguer turístic no declarat.

Més enllà dels ingressos a curt termini que això pot representar per alguns propietaris, la situació està provocant dues conseqüències negatives a nivell col·lectiu. La més evident és la massificació d'estiu. L'agost passat, hi havia unes 35.000 persones que no se sap on dormien, una vegada descomptada la població empadronada, les places turístiques reconegudes i un marge de gent que s'allotja a cases familiars o d'amics.

Tenir un volum tan gran de turisme ocupant places no previstes, està fent que l'illa pateixi una massificació evident, quan en realitat s'ha fet una política de contenir el creixement de noves urbanitzacions.

D'altra banda, el lloguer turístic s'està identificant com un dels principals orígens de la manca d'habitatges disponibles per a la població resident o la que ve a treballar de temporada.

Efectivament, hi ha unes 28.000 places legalitzades d'aquesta modalitat, que equival, segons els paràmetres oficials, a unes 5.600 cases. Si a això s'hi afegeixen les esmentades 6 o 7 mil cases que també es lloguen sense declarar-se, ens trobem amb xifres espectaculars.

Als efectes de frenar aquestes conseqüències negatives, el GOB ha demanat en diferents ocasions que s'incrementi de manera substancial el treball de control. Per això, és rebut de manera molt positiva el reforç del servei d'inspecció turística.

Massificar Menorca i deixar-la sense habitatge no són bons camins per a l'illa. Com s'ha fet altres vegades, l'interès col·lectiu ha de prevaldre per damunt de l'individual.

 

Vegeu aquí el vídeo commemoratiu dels 45 anys del GOB a Menorca

Comentaris

Al final sería una Gestapo adaptada para Menorca.

Muchas y pocas cosas tengo que decir, siempre es mucho, pero al final nadie lee lo que la gente escribe y cuando hay preguntas específicas tampoco nadie responde. Creo que en el fondo a todos les gusta chivatear y no es verdad que la masificación se produce por la gente que alquila sus habitaciones para ganar algo de dinero que al final no puede por no tener posibilidades, en el resto de Europa y en todos los sitios se alquilan habitaciones y la gente puede pagar el mantenimiento y los impuestos que cada vez cuesta mas. Al final con esta medida solo benefician a los hoteleros que si masifican con sus all include.

Turisme

Set inspectors em semblen totalment insuficients. Desgraciat títol del tal Esteban Alejand No banalitzi el nazisme si us plau senyor

INSPECCIÓ TURISTICA

¿Gestapo? Venga ya...Si no hay control no hay ley que se respete, en general, aunque la conciencia es importante. Vamos a intentar no mirar siempre a nuestro ombligo, levantemos la vista y miremos al horizonte. Seguro que así no nos molestará tanto hacer algo de renuncia para que nuestros hijos (todos ellos, no solo algunos) tengan una Menorca mas vivible y más justa.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.