Back to top

Dia 25, excursió in-SOS-tenible contra la massificació nàutica

El diumenge 25 de setembre es posen en marxa les excursions de la campanya "La Menorca in-SOS-tenible", que anirà mostrant les principals problemàtiques d'insostenibilitat que es detecten a Menorca.

En aquesta ocasió es tractarà el problema de la massificació nàutica. Menorca compta amb un estudi oficial que marca la capacitat de càrrega nàutica, i es sap que fa al manco 12 anys que es ve superant.

Malgrat disposar d'aquest estudi, que analitza la capacitat per rebre embarcacions de totes les cales i platges de l'illa, hi ha encara nombrosos projectes en marxa per augmentar de manera significativa les dotacions per afegir més barques al mar. Tots aquests casos s'explicaran a l'excursió.

La gent que hi vulgui participar, s'ha de trobar a les 10 h a l'Arenal d'en Castell, a l'aparcament de llevant de la platja. Hi ha trobades prèvies per facilitar compartir vehicle, a Ciutadella (piscina municipal, a les 9 h), a Maó (poliesportiu, a les 9:15 h) i Alaior (parada bus vora el poliesportiu, a les 9:30 h). També hi ha l'opció del transport públic.

S'anirà caminant fins el port d'Addaia, on es troba en tramit un projecte per duplicar la dimensió de l'actual port esportiu. Allà es llegirà un manifest sobre la problemàtica general de la congestió nàutica i es retornarà a peu al punt de sortida.

En total, es caminaran poc més de sis quilòmetres, de dificultat baixa. S'estima tornar ser als vehicles a les 13:30 h.

La campanya In-SOS-tenible és una reacció davant la massificació creixent de Menorca. Aquest estiu l'illa ha batut rècords històrics, en nombre de turistes, en nombre de vehicles, d'embarcacions, de moviments aeris... i també de consums d'aigua, de producció de fems, de consum energètic fòssil, de col·lapse d'espais naturals.

Si mantenir l'economia de l'illa ha d'implicar tot això, llavors cal demanar un nou model econòmic. Aquest és insostenible sense gaire discussió.

Per aquests motius, es convoca tota la gent interessada a participar en aquesta primera caminada. Podeu ajudar també reenviant aquesta notícia a les vostres amistats.

Comentaris

Port de Fornells

L:adjúntament de Es Mercadal, poble d'interior, sense costa marina coneguda, es pot carregar tota la primera línea de costa que domina el seu municipi, perque a ells, Es Mercadal, no els afecta en res i els su possa grans ingressos al poble i greus problemes als nuclis marítims que depenen d' aquest ajuntament sense litoral marítim.

Excursió dia 25

Bon dia,en aquests moments no puc caminar gaire,es pot anar directament a Addaia per aixi donar suport a aquesta acció?

Excursió

Sempre que es pugui, és millor participar de la caminada, però si hi ha impediments físics, no hi ha problema per trobar-nos directament a Addaia.

Excursio

Felicitats. Els que no som de Menorca però tenim el privilegi de tenir amics en aquesta maravillosos illa , també estem assistint desolats el deteriorament medi ambiental . Menorquins tot el nostre suport. Endevant

Excursión

Vivo en Menorca, fa molts de anys.. Igual que en Venecia se pondrán restricciones por el impacto medioambiental por la explotación maxificada turística Menorca, ( los agentes políticos...) por su patrimonio, reserva etc, etc Tendría que plantear esto y pronto....

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.