Back to top

Trobada Interinsular del GOB a Eivissa

Les diferents seccions insulars del GOB (GOB Mallorca, GEN-GOB i GOB Menorca) s’han reunit aquest cap de setmana a Eivissa, a la casa pagesa de Can Casals, seu del GEN-GOB, per fer balanç del darrer any i treballar en conjunt les problemàtiques que es presenten en les diferents illes, com l’autosuficiència energètica, l’escassetat de recursos, la contaminació per plàstics i la massificació, entre altres.

Després d’un estiu, en què s’ha constatat que s’han superat tots els límits de sostenibilitat ambiental i social, cal fer una profunda reflexió i animar els polítics a aplicar mesures valentes. Les illes són un territori limitat i vulnerable i, en tant que tenen unes peculiaritats que les fan especialment fràgils, la massificació no fa sinó evidenciar i agreujar els problemes que presenten, amb una pressió desmesurada sobre els espais naturals, depuradores que no donen a l’abast i greus impactes sobre els recursos naturals, en definitiva. Aquesta realitat, que a Pitiüses i a Mallorca ja coneixem massa bé, s’està estenent també a Menorca que, de fa pocs anys, està veient com ha augmentat ràpidament el nivell de saturació, amb records històrics en nombre de vehicles i turistes. A més, s’ha posat en evidència que el canvi climàtic és una realitat innegable i com s’estan agreujant els problemes que el GOB ve anunciant des de fa temps, amb l’escassetat de recursos hídrics, l’augment de la temperatura i la conseqüent afectació pel que fa als incendis forestals, la dessecació de zones humides, la pèrdua de biodiversitat, la proliferació d’espècies invasores, etc.

En aquest sentit, la ILP «Avui per demà», impulsada des del GOB per garantir el benestar de les generacions presents i futures, la qual està en tramitació i espera comptar amb el vot favorable de les forces polítiques, serà una eina per poder avaluar i fer  diagnòstics de com afectarien les normes i lleis de planificació dictaminades des del Parlament. Així podrem fer front als reptes que ens venen amb una mirada més optimista cap al futur que ens espera.

Novament, des del GOB, han volgut agrair a totes les entitats que han format part del moviment i que han ajudat a que haja estat un èxit, recollint 12.000 signatures arreu de les Balears i demostrant que la ciutadania de les illes es mobilitza per aconseguir un futur més esperançador.

Comentaris

GOB

Recolçar le propostes que es fan des del GOB és estimació per les illes!!

Proposta de relacions amb SOSCB

Trobaría interessant establir relacions amb altres grups de sa peninsula , com ara Sos Costa Brava, agrupació de més de 20 grups en defensa del territori (Baix i Alt Empordá i la Selva, a Girona) amb 4 anys de antiguetat, per tal que poguessiu aportar la vostra valuosa experiencia adquirida amb tans decenis de activitat reexida. La unió fa la força. I ens en cal molta per incidir al máxim en aquests moments decisius.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.