Back to top

In-SOS-tenible. Excursions i més per salvar l'illa.

Mapa del lloguer turístic legalitzat a Menorca

Menorca ha arribat a uns nivells de saturació que reclamen reaccions. Aquesta tardor el GOB llença una campanya per donar a conèixer la Menorca Insostenible.

El programa s'està perfilant actualment, però ja es pot avançar que, entre d'altres, comptarà amb un cicle d'excursions temàtiques, on es visitaran espais o projectes que tenen com a principal característica la seva insostenibilitat.

Aquest estiu Menorca ha batut récords històrics, en nombre de turistes, en nombre de vehicles, d'embarcacions, de moviments aeris... i també de consums d'aigua, de producció de fems, de consum energètic fòssil, de col·lapse d'espais naturals.

Si mantenir l'economia de l'illa ha d'implicar tot això, llavors cal demanar un nou model econòmic. Aquest és insostenible sense gaire discussió.

Per aquests motius, es convoca tota la gent interessada a seguir les notícies que s'aniran publicant al respecte de la campanya i a participar en els actes que s'anunciaran. Començaran aquest mateix mes de setembre.

In-SOS-tenible inclourà la denúncia de problemes que no es solucionen, però també és una crida a la recerca de sortides viables, on tothom que vulgui es pot sumar. Menorca ha treballat molt per evitar derives com les que s'han vist darrerament. Hem d'adreçar el rumb i tothom pot vogar per aconseguir-ho.

Comentaris

Mapa

«Mapa del lloguer turístic legalitzat»? El que hi ha que començar a fer és un Google My Maps del lloguer turístic IL·LEGAL, i així entre tots fer la feina que no està fent el CIMe. Al nucli antic de Ciutadella està ple, fent festes cada setmana, i tothom acota cap.

in-sos-tenible

Total suport i compromís d'implicació. Si no ho mou el GOB no ho farà ningú, és més hi posen i posaran tantes traves com poden i podran. Si s'ha aconseguit altres vegades també ho podem aconseguir ara. Gràcies per la iniciativa!

Manifestació

Des del GOB s'haurien de convocar manifestacions per aglutinar i fer visible a tota sa població menorquina que està en contra de sa massificació turística, que en som molts! Lluitem per sa Menorca que volem! És insostenible!

In-sos-tenible

Ben d,acord, se castiga la naturalesa, la calidad de vida, i arriba el stres i el negatiu model de convivencia propi de capitals i zones saturades.

In Sos tenible

El meu total suport a la campanya. Volem menys turisme però de major qualitat. gent que valori i respecti els espais naturals que tenim. Gent que sumi.

Fantàstica idea.

M’apunt. Molt bona idea GOB. A veure si ho podem visualitzar i veure cap a on anam. Molt important la vostra iniciativa. M’encanta. Enhorabona.

Insostenible

Cuideu, Menorca. Com diuem, el turisme, de qualitat, que valori, respecti els monuments, espais. No pot ser tants, cotxes. Estic amb vosaltres, torno a repetir Cuideu Menorca

Sostenibilitat?

Gent i més gent i els negocis turístics diran, com sempre fan que ha estat un estiu fluix i demanaran subvencions de diner públic. Només veuen doblers i la resta tan els hi fa. Hauríeu de repetir les samarretes SOS MENORCA

In-SOS-tenible

Why are the authorities so inept at managing and the policing of illegal rentals? For those of us that have gone through the process of obtaining and paying for a tourist licence this is upsetting. Those that comply with the rules are being punished and those that ignore the law are getting away without paying for a licence. We need less talking and action by the authorities to stop the rental of properties if the owner does not have a tourist licence. This will encourage owners not bother to renew the licence when it expires. The level of the fine for those found to be illegally renting should be made high enough to cover the cost of the staff required to manage the situation. The fine should be a deterrent, progressively get higher for repeat offences and not just a token fine.

Nuevas construcciones

Si Menorca está saturada como se permite seguir construyendo urbanizaciones en SonParc?, con piscinas individuales en cada chalet, cargándose previamente el bosque. La última promoción que se hizo esta “okupada”

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.