Back to top

Cala Llonga: recurs contra noves cases sense clavegueram

 

El GOB ha presentat tres recursos contra llicències de cases de nova construcció a Cala Llonga. El motiu és que aquest nucli de la vorera nord de Maó no disposa de clavegueram.

L’atorgament de llicències a zones urbanes que no tenen clavegueram ha estat motiu de polèmica durant anys, perquè les Illes Balears van anar enllaçant una pròrroga rere l’altra per seguir afegint construccions que no disposaven de sanejament. Incrementar el nombre de cases a zones així augmenta de manera important el perill de contaminació per nitrats de l’aqüífer.

Això es va acabar amb la Llei d’Urbanisme de 2017, que tancava les situacions en què es podien concedir noves llicències. Precisament a un d’aquests supòsits s’estan agafant els serveis d’Urbanisme de Maó per autoritzar noves cases, mentre que el GOB té una discrepància de fons en la interpretació de la norma.

La Disposició Transitòria Quarta de la Llei d’Urbanisme permet que els ajuntaments puguin donar llicències durant dos anys a partir del moment que adjudiquin les obres de clavegueram. Com que Maó va atorgar les obres de Cala Llonga el 09/12/2019, s’està interpretant que es poden afegir noves cases al nucli. Però hi ha un matís important que sembla que s’estigui obviant.

I és que les obres adjudicades -i ja executades- per l’Ajuntament, consisteixen en la xarxa de canonades per dins la urbanització, però aquesta xarxa no està connectada a cap sistema de depuració, ni s’espera que hi estigui a curt termini.

De fet, aquests dies es troba a exposició pública un nou tram del clavegueram que vol anar des de Cala Llonga fins el creuer de la carretera de sa Mesquida. El projecte exposat al públic diu, literalment, que aquest punt s’ajuntaran les aigües residuals que vindran de Sa Mesquida i Es Murtar i es conduiran a una estació depuradora "que està pendent de definir".

En els recursos presentats, el GOB recorda que la Llei d’Urbanisme diu clarament que es podran donar llicències si s’adjudiquen les obres de xarxa de sanejament i connexió al sistema general de depuració. Si no s’arriba a cap depuradora, el problema de les aigües residuals es manté sense sortida i no es compleixen els requisits de la Disposició esmentada.

L’entitat ha demanat que es revisin les llicències que s’han concedit aquests mesos de setembre i octubre. S’ha de tenir en compte que les tres cases referides inclouen piscina i es situarien a una zona on el lloguer turístic està permès. No sembla recomanable afegir cases d’ús intensiu a indrets on no se sap què fer amb les aigües residuals.

Comentaris

Cala llonga

También está el terreno , donde derribaron el mamotreto , cerca de la mola y que también el ayuntamiento quería poner en marcha para dar licencia a un nuevo proyecto, y tampoco hay alcantarillado , y aquí no estamos hablando de tres casas si no de un montón contaminando en zona ya delicada por la construcción ya derribada

Zona mamotreto

Espero que el recurso también valga para la parcela donde se construyó el mamotreto, menuda metedura de pata se hizo con esta macrourbanización de 4 plantas, y en la que los vecinos luchamos para tirarla abajo. En una Menorca tan masificada no cabe ya construir más urbanizaciones ni más hoteles, señores, un poco de vista por favor, esta zona ya no soporta más construcciones, hay días que no llega el agua potable y la carretera se colapsa de lo peligrosa que es.

Construcció de 32 vivendes noves a Cala Llonga

Cala Llonga té molts terrenys encara per construir. Potser s'hauria d'edificar aquest abans de construir 32 casas de cop en una nova urbanització fantasma i més tenint en compte que no hi ha clavegueram. Menorca és coneguda el món per ser un lloc de tranquil litat i respecte a la natura. Per això és reserva de la Biosfera. Els menorquins sempre s'han estimat i cuidat la seva illa. Mai l'han venuda i destruida per doblers. La Menorca del segle XXI, ha de continuar sent Reserva de la Biosfera. No a la construcció massiva a Cala Llonga!

Abans de construir 32

Abans de construir 32 vivendes s’hauria d’avaluar el que suposarà per Cala Llonga… la carretera que ja està massificada (sobretot a l’estiu), l’aigua no arriba bé i la falta de clavegueram… Gràcies GOB per presentar aquest recurs💪🏻!!

cala Llonga

He llegit el que fa, amb molt de criteri, el GOB i els comentaris d'altres persones sobre els despropòsits de les urbanitzacions fantasmes i les llicencies Municipals. Conec molt Menorca, i tinc amics, Menorca te un cartisme la que fa diferent, es reconeguda per la seva tranquil·litat i molt important reserva de la Biosfera. Com espot donar llicencies sense criteris pel sol fet d'obtenir ingressos econòmics al municipi, una vergonya. GOB no defalliu la vostra tasca ha de ser reconeguda i valorada. Menorca és única i així a de continuar.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.