Back to top

Aparcar al mar

Les platges reben aquests dies moltes visites autòctones. La temporada turística no ha arrancat i això fa baixar la freqüentació del litoral, encara que la gent local surt més que mai a la natura en no tenir gaire alternatives d'oci a la ciutat.

L'especial situació d'un abril amb poc personal permet uns passejos pausats a la vorera, amb una aigua generalment molt neta i amb troballes interessants per als ulls curiosos. Es poden detectar exemplars de velella, amb el seu organisme transparent i una petita vela superior que li ha donat el nom popular.

També es poden trobar importants mantells de posidònia. Poques coses hi ha tan reparadores com caminar descalços sobre una capa de posidònia seca. Amb sort, s'hi poden observar les curioses bolles que la natura forma amb la matèria d'aquesta planta marina i l'energia del mar. També s'hi veuen alguns fruits no acabats de fer, o alguns restes d'escopinya i de cargols, que s'aniran fonent per formar arena.

Apropar-se al mar d'una forma no extractiva, només per omplir la mirada, el tacte amb l'aigua o les olors marines, és una altra manera de relacionar-se amb el món. Està bé aprofitar les ocasions diferents que ens brinda un esdevenir que no sempre controlam.

Ningú sap per on partirà la nostra societat quan s'acabin les restriccions de la pandèmia. El dubte és si tornarem a l'escola del creixement infinit o si sabrem trobar noves fórmules, si continuarà incrementant la diferència entre rics i pobres o si ho podrem reconduir. Quan tenim incorporats determinats paradigmes, els acceptam dòcilment encara que grinyolin coses evidents.

Per exemple, amb el pas dels anys, molta gent ja ha entès que no és lògic dimensionar aparcaments que superin la capacitat d'acollida de la platja corresponent, a no ser que ens sigui igual que la gent no hi càpiga, que la platja es degradi i que el personal s'endugui un mal record de la seva estada al litoral.

En canvi al mar sembla que sigui més complicat fer el paral·lelisme. El mar és tan gran. Però al final, quasi totes les barques i barquetes que surten dels seus amarratges durant l'estiu, volen anar a visitar alguna platja o cala del seu gust i fer-hi unes hores. I la costa de Menorca no és infinita.

Això ve a compte perquè el Govern balear ha tret a licitació un grapat d'actuacions al port de Fornells. I per enèsima vegada, s'aprofita per incrementar el nombre d'amarratges nàutics. Si bé en aquesta ocasió, apareixen alguns condicionants que poden ser motiu d'esperança.

La legislació ambiental també ha anat avançant i recentment s'ha exigit a Ports de les Illes Balears un estudi de capacitat de càrrega nàutica abans de continuar afegint amarratges als seus ports. De manera que els 142 amarres nous que es pretenia crear a Fornells s'han reduït a 77 i a més estan obligats a crear 77 noves boies ecològiques a les cales properes al port, per tal d'assegurar que, quan les noves barques surtin de l'espai portuari, trobaran aparcament en algun lloc.

No hi ha molta distància entre la idea d'incrementar amarraments als ports i la d'ampliar aparcaments a les platges. Al cap i a la fi, això són també els punts on enganxar vaixells, aparcaments al mar.

Si per fer nous amarratges cal ampliar -i costejar- noves boies fixades sobre fons de posidònia o altres hàbitats de valor, apareix una càrrega econòmica que pot frenar aquesta malaltia del creixement permanent. Amb tot, convé no perdre de vista que posant noves boies a zones on ara no es pot fondejar s'aconsegueix més aparcament de barques, però també s'incrementa el problema esmentat de la massificació i la pèrdua d'atractiu.

Ja estan sorgint veus que demanen que hi pugui haver platges sense embarcacions. En algunes zones del litoral peninsular han incrementat substancialment la zona exclusiva de banyistes a petició dels ajuntaments, amb l'objectiu de poder preservar una mica la imatge de platges emblemàtiques vistes des de terra. Al cap i a la fi, al litoral hi ha molta més gent a terra que al mar.

Harmonitzar interessos sol ser complicat. Potser cal anar pensant en orientar la nàutica no només a vendre i llogar el major nombre de barques (una activitat econòmica molt estacional), sinó en el manteniment durant la resta de mesos. També convé anar posant sobre la taula la regressió dels combustibles fòssils. Què tal donar valor a la cultura dels mestres d'aixa i fomentar una indústria de reparació i conservació de velers d'època i barques de fusta?

 

(Article publicat per Miquel Camps, com a coordinador de política territorial del GOB, al diari Menorca de 18/04/2021)

Comentaris

Aparcar a la mar

D'acord en limitar la navegació al voltant de l'illa i fomentar la navegació al vent, poder conviure amb la natura sense trinxar-la. I si es limita la navegació ràpida, sense veles? Menorca estaria més tranquil·la i serena, seria encara l'illa de la calma

tienes razón

tienes razón, vende tu coche o motocicleta, porfavor. mientras, no tendras derecho a publicar este tipo de comentarios.

Puerto Fornells

Etc, siempre habrá que hacer una relación de compromiso en lo que el turismo representa como fuente de subsitencia para la isla, no solo en verano. Si aumenta la actividad náutica generará interés para realizar fuentes de ingresos en la industria afin que no solo supone mano de obra para la estación sino para todo el año. Creo que el tema del mar es el punto mas importante que deberá explotar la Isla, porqué en Ibiza hay actividad todo el año? Puede que Menorca con el tiempo termine siendo otra Ibiza? porque limitar esa evolución natural hacia el progreso? Quién teme y porqué ? Se puede fomentar el uso de embarcaciones de vela? Se pueden hacer atraques de boyas reguladas por un sistema científicamente objetivo de vigilancia sensata y no salvaje tanto por exceso como por defecto y sistematizar con el fin de evitar fondeos ilegales o sin ton ni son. Tengo la sensación que el sistema vé y expresa exclusivamente los intereses particulares de cada uno de los grupos, antepuestos en lugar de ver por el progreso de los ciudadanos. Un tema importante y que siempre sale a colación, la carretera principal, de la manera que está planteada no ofrece solución tanto a los trabajadores de la ruta (camiones, omnibuses, transportes de mercancías y pesados) con los usuarios particulares y tampoco con los turistas los cuáles, llenan irremediablemente las vías de transporte; no solo generándose momentos de desagrado para ellos sinó entorpeciendo el funcionamiento de la Isla. Aducen muchas cosas pero lo claro está planteado, Mallorca e Ibiza tienen autopistas y estas se conoce que descongestionan fehacientemente el tráfico. Es verdad que hay momentos en que las mismas se verán vacías, así lo están en todas partes. Por otro lado, dadas las condiciones restrictivas actuales de límites de velocidad, combinadas con la falta de conocimiento por parte de los usuarios particulares y los turistas que no se adaptan bien al camino, generan posibilidades de accidentes los cuales, con el uso de doble carril por lado bajarían sensiblemente en su incidencia. Lo digo como trabajador del 061, que asisto continuamente a los mismos y los cuáles de ven incrementados durante la temporada estival. Hay que ver el ejemplo del imperio Romano, ellos hace dos milenios descubrieron que tener vías de comunicación significaba el éxito de su tarea o misión. Sé que mis palabras van a caer en saco roto y que los grupos ultras de los proecologistas van a desoír mis ideas.

Aparcar a la mar

Lo que consider que es tindria que regular es el cas de les embarcacions de lloguer sensa carnet. A part de que estan posant en perill ses seves propies vides, son un perill per ses altres persones. Moltes vegades no respecten ses boes i fondegen damunt posidònia.

Gaudir cuidant medi marí, tendències lúdiques...

És cert, tantes pràctiques delicades pes medi l'afecten. Sobretot quan durant es lleure hi ha imprevists o accidents, deixadesa, vandalisme... Potser algú s'anima a mirar un apunt que he renovat ara, sobre lleure cercant gaudir i cuidar es medi. És a fòrum GOB copiaferrant o anant a: https://www.gobmallorca.com/forum/viewtopic.php?p=18370&sid=28e4a129e0f7ae9d7e5e8635241c7f5b#p18370 Bona mar a tothom :-)

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.