Back to top

Nova generació de pagesos a Custòdia Agrària

Entre l’Argentina i Alcaidús s'hi troben 68 hectàrees gestionades per un pagès jove carregat d'il·lusions. Torralba d'en Salord entra a formar part del programa de Custòdia Agrària.

Aquesta finca d'orientació fonamentalment ramadera de secà, té com activitat principal el bens de pastura i la sembra de civada, ambdues de varietats autòctones de Menorca. Amb la intenció de respectar el ritme del sòl, el lloc es troba dividit en dos sementers, un per pastura i l’altre per sembra de cereals, l’activitat dels quals es va alternant. La sembra de lleguminoses és un dels objectius fixats a curt termini per tal de millorar la fertilitat del sòl.

El caire ramader i la sensibilitat ambiental del gestor doten la finca amb diversos punts d’aigua molt ben adaptats tant per abeurar el bestiar com la fauna silvestre. A l'estiu, tots els animals cerquen aigua i molts moren inútilment a les piques perquè hi cauen dins i no poden sortir. Elaborant unes rampes d'accés amb còdols, aquest problema desapareix i es fa un gran favor a la fauna que viu lliure al camp.

Nombrosos enderrossalls s'han anat recuperant i ara les parets seques tornen a fer la funció de control de bestiar, a més de contribuir ostensiblement al paisatge i servir de refugi per a molts animalons.

Criat en una família dedicada a la gestió de llocs agraris, amb formació universitària, aquesta nova generació de pagesos vol cercar la viabilitat econòmica de les terres amb el valor afegit que implica la conservació ambiental.

Amb la signatura de l’acord s’han marcat uns objectius compartits a curt termini per tal d‘aconseguir aquest doble benefici tan virtuós, que altres finques ja estan aplicant. Engegar la venda directa de lots de carn de be i complementar els ingressos amb una petita producció d'horta i fruita són alguns dels reptes propers.

Benvingudes aquestes noves terres que volen ajudar l'economia i el manteniment dels valors ambientals de Menorca.

Comentaris

On comprar productes de Custòdia Agrària

Hola Elvira, Al web del GOB, a l'apartat de Custòdia Agrària trobaràs un llistat de les finques que fan venda directa. El pots veure al següent enllaç: https://www.gobmenorca.com/productescustodia En aquest altre enllaç http://bit.ly/mapafinquescustodia pots veure totes les finques de Custòdia Agrària, tant les que fan venda directa com les que venen a través de distribuïdors. Per més informació sobre el programa pots anar a https://www.gobmenorca.com/custodia-agraria

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.