Back to top

Participeu en les al·legacions al Pla Territorial

El PTI és un dels instruments més estratègics per definir el model territorial de Menorca. En aquests moments es troba a exposició pública i és el millor moment per fer arribar opinions per a millorar el document que s'ha aprovat inicialment.

El GOB ha estudiat tota la documentació i posa ara a disposició de la gent interessada un model d'al·legació que es pot firmar de manera individual o com a organitzacions legalment existents (adjunts en pdf a aquesta nota).

El text d'aquestes al·legacions recull els aspectes més destacats que s'han detectat i que s'entén que presenten perills que convé preveure o deficiències que es recomanable solucionar.

Els continguts

Com es podrà veure, aquests al·legacions recullen peticions de millora en termes de gestió del recurs d'aigua, de l'energia, de les afectacions al sòl rústic per aparcaments o altres equipaments, de la regulació dels restaurants i les ofertes d'allotjament turístic, del creixement en places turístiques, del control en les noves intervencions urbanístiques al camp, o de la necessitat d'apostar per una recuperació de les aportacions hídriques a l'Albufera des Grau.

Es tracta de les qüestions que el GOB identifica com de més interès públic. Cada apartat inclou la vinculació amb els articles de la normativa aprovada inicialment, a fi de facilitar la feina als equips que hauran d'estudiar cadascuna de les al·legacions. Òbviament, cada persona o entitat incorporarà o modificarà allò que consideri adient segons el seu propi criteri.

El GOB com entitat està treballant en un document més ampli i detallat, que constituirà les al·legacions que es presentaran per part de l'organització.

La manera de tramitar les al·legacions

El termini de presentar al·legacions acaba formalment el dia 22 de març, però es recomana firmar-ho quan abans per evitar col·lapses els darrers dies. S'ha de tenir en compte que actualment l'administració funciona de manera electrònica i que per fer-ho presencialment cal cita prèvia.

Per aquest motiu, el model d'al·legació inclou a baix la possibilitat de delegar en altres persones o entitats el tràmit administratiu de presentar el document davant l'Administració pública.

Per facilitar aquest pas, es busquen persones o entitats voluntàries a cada poble, que puguin recollir al·legacions firmades i dur a terme aquest tràmit davant les oficines de l'Ajuntament corresponent o del Consell Insular. Per això, es recomana firmar les al·legacions però deixar l'espai de delegació en blanc, fins poder saber el nom de les persones o entitats que podran fer aquesta tasca de dur-ho a les oficines públiques.

En canvi, són camps obligatoris, demanats pel sistema electrònic actual, totes les dades personals que figuren a l'inici de l'escrit. Es prega complimentar-les totes.

De moment, es poden fer arribar al·legacions firmades (amb la delegació en blanc) a les oficines del GOB de Maó (Camí des Castell, 53) i de Ciutadella (Camí de Maó, 38). Als dos locals hi ha bústia per deixar a qualsevol hora el full firmat i amb les totes les dades de l'encapçalament emplenades.

Comentaris

Participate in the allegations in the Territorial Plan

Disculpas, pero no está claro (traductor de Google) qué se requiere. ¿Los dos documentos se oponen a las propuestas actuales? Mi esposa y yo ciertamente estamos en contra de los vertidos al mar. Aunque estamos confinados en el Reino Unido en la actualidad, siempre estamos dispuestos a apoyar a GOB. Por favor, explíquenos si podemos ser de ayuda. Regards, John Email: johnp.ward@btinternet.com

i nosaltres podem veure aquest esborrany?

Jo el vaig demanar al Consell, i em va dir que no, que ara es feien al·legacions, però al·legacions sobre el que no sabem que posa?... en fi, no em sembla correcte que ens deixin fer al·legacions i no puguem veure la redacció de l'esborrany. Vosaltres el teniu? El podem veure la resta de persones? Si no el puc veure, agafarè la vostre plantilla i la enviarè, tot i que no sé realment que posa, però sé que vosaltres us ho haureu mira't bé. Salut!

Redacció inicial

Hola Antonia Tota la documentació relativa a l'aprovació inicial del Pla Territorial, que és el què ara es troba a exposició pública, es pot trobar a la pàgina web del Consell. Te detallam més avall l'enllaç (hauràs de copiar i aferrar al teu cercador). Es tracta d'una documentació molt extensa, per això hem fet aquest model com a proposta per la gent que es vulgui sumar a demanar millores en els textos i no tengui temps d'analitzar-ho en profunditat. http://cime.es/Contingut.aspx?IdPub=97217

Registro entrada

Hola Quique. Hay que dar entrada formal a las alegaciones. Se pueden presentar directamente ante la sede electrónica del Consell Insular (si se dispone de identificación electrònica), presencialmente ante el Consell o cualquier ayuntamiento de la isla (actualmente hay que pedir hora) o delegando en alguna otra persona (el modelo de escrito tiene al final una opción de delegación).

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.