Back to top

Començam les Sortides per la Sostenibilitat!

Des del servei d’Educació Ambiental del GOB Menorca començam l’any amb una nova proposta educativa, les Sortides per la Sostenibilitat. Sis rutes, una per mes, per promoure el contacte i el coneixement dels valors ambientals i culturals entre els joves de l’illa de 12 a 16 anys.

Caminam i parlam sobre Menorca, els seus valors ambientals, els seus potencials i la seva situació des d’una òptica ecologista i educativa. L’objectiu és percebre la natura de l’illa, divertir-nos coneixent algunes de les seves particularitats i parlar de les oportunitats que tenim per fer d’ella un lloc més sa i sostenible.

Les sis sortides per la sostenibilitat són dissenyades per representar els diferents espais que podem trobar a Menorca: costa nord, costa sud, barranc, bosc, zona agrària, espai urbanitzat... En relació amb cada zona, parlarem d’un tema ambiental diferent: la biodiversitat i les activitats humanes, el medi marí i els residus, l’agricultura i l’alimentació, la geologia i l’antropització de l’illa...

El dissabte dia 30 de gener començam a estirar les cames i nodrir la ment amb la primera excursió, que serà per la costa nord de Menorca. Sortirem a les 9’30 h i arribarem a les 13’30 h.

Tindrem temps per caminar i també per descansar i compartir un berenar de productes de Custòdia Agrària, fer diferents dinàmiques sobre el tema de la sortida... La temàtica de la primera ruta serà la geologia de Menorca, la geografia i el vent. També travessarem diferents zones de valor ambiental.

Per a aquesta ruta, el grau de dificultat és mitjà i es recomana dur calçat apte per a humitats. L’activitat és orientada a joves de 12 a 16 anys. Serà obligatori l'ús de mascareta. Per raons de seguretat sanitària i d’organització, les places són limitades i a l’inici de l’activitat es passarà llista dels assistents.

Ja us podeu inscriure enviant un correu electrònic a administracio@gobmenorca.com amb el nom i llinatges dels participants i la seva data de naixement. Un cop inscrits us informarem sobre el punt exacte de trobada i altres aspectes logístics. El preu de cada sortida és de 5 euros i inclou el monitoratge, el berenar i una guia del medi ambient de Menorca.

Aquesta iniciativa és possible gràcies principalment al patrocini del Fons Menorquí de Cooperació i el seu projecte d’Educació per a la Ciutadania Global i Desenvolupament Local.

Sortim a caminar i conèixer!

Comentaris

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.