Back to top

Dimecres 2, agricultura regenerativa i debat

-- INSCRIPCIÓ TANCADA. TOTES LES PLACES ESTAN COBERTES -

 

Entendre l'evolució d'un agricultor convencional per arribar a l'agricultura regenerativa. seguir les reflexions d'un tècnic agrícola que ha conegut en directe moltes experiències exitoses i entendre els principals cicles que s'han de tenir en compte per la fertilitat de la terra, són algunes de les claus del llibre que es presenta aquest pròxim dimecres, dia 2, a l'Ateneu de Maó, en un acte organitzant conjuntament amb el GOB.

Arrelats a la terra, de Francesc Font, és un llibre escrit entre l'Empordà i Austràlia, per un tècnic que ha acabat treballant de manera important a Menorca. Un text pensat per ajudar a entendre, practicar i consumir l'agricultura regenerativa, que contempla tant la conservació ambiental com la viabilitat econòmica, i que també és conscient de les inèrcies i les dificultats del camí.

Produir aliments de qualitat i contribuir al mateix temps a mitigar el canvi climàtic i els processos de desertització; poder alimentar les persones de manera més saludable i nutritiva utilitzant un sistema que a més permeti als pagesos guanyar-se dignament la vida cuidant la terra, són els objectius del llibre. Mostrar, en definitiva, camins per a revertir de manera viable la situació actual i modelar un planeta millor.

La presentació, prevista per les 20 h, s'acompanyarà d'un debat posterior sobre la situació del camp. Hi intervendran Maria Tudurí, dona pagesa que ha recuperat un lloc abandonat i l'ha fet viable amb agricultura ecològica i races autòctones, Sergio Riudavets, pagès d'un hort ecològic familiar que fa venda directe i abasteix els menjadors escolars, i Miquel Camps, responsable del programa de Custòdia Agrària del GOB de Menorca.

L'acte coincidirà amb la inauguració de la nova sala de l'Ateneu de Maó. Per la regulació sanitària actua, la gent interessada s'ha d'apuntar prèviament a administracio@gobmenorca.com o a ateneu@ateneumao.org

Comentaris

Correu electrònic per apuntar-se

Per motius de la normativa sanitària vigent, la gent s'ha d'apuntar enviant un correu electrònic a una de les dues adreces detallades a la notícia. No es pot reservar plaça d'una altra manera. Gràcies per la comprensió.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.