Back to top

Adoptats 90 trams de litoral

El programa d’adopció de trams de litoral que el passat 15 de setembre va proposar el GOB a Menorca ja compta amb gairebé 1500 participants repartits en 79 grups que han adoptat 90 platges, cales o trams de litoral de l’illa.

Aquesta iniciativa és una proposta d'activitat a la natura que busca el diagnòstic i la millora de l'estat de conservació del litoral menorquí mitjançant:

    • L'observació dels valors naturals.
    • L'actuació sobre incidències.
    • La neteja del litoral.

En les últimes setmanes, s’han realitzat cinc sessions informatives amb 130 persones, on hi havia representants de cada grup. S'han proposat i sotmès a debat una serie d’actuacions que els grups poden realitzar amb una metodologia comuna. La idea és que, a més de la recollida de residus (amb especial incidència en els microplàstics), els participants, mitjançant la ciència ciutadana, puguin observar i entendre els canvis o les problemàtiques amb les que es troba el nostre litoral.

Durant les sessions es van repartir unes carpetes amb documents que mostren com actuar o a qui avisar si ens trobem amb diverses situacions com una tortuga marina amb problemes, un embarcació fondejada sobre posidònia o alguna de les nombroses especies d’animals, algues o plantes invasores que estan proliferant a Menorca i que estan desplaçant a especies autòctones.

Entre els participants trobam grups d'amics, famílies, escoles, empreses i associacions, que s’estan organitzant de manera autònoma i independent per conèixer, estimar i cuidar el litoral de Menorca. Alguns d’aquests grups ja han aprofitat el pont o el bon temps del cap de setmana per començat a fer les primeres actuacions.

Si voleu més informació o us agradaria adoptar una platja, una cala o un tram de litoral, podeu omplir el nostre formulari de contacte i ens comunicarem amb vosaltres tan prest com puguem.

El programa compta amb el suport del programa Leader Pesca i la Fundació Marilles.

Comentaris

La neteja del litoral

Hola som Joan de 56 anys i estic interessat en l'apartat de neteja del litoral. Me fa il.lusió poder ajudar a millorar la netedat de l'illa. Hi ha un programa d'activitats al respecte?? Hi ha que fer alguna inscripció??? Hi ha un lloc de trubade??? Gràcies.

Pots contactar amb els

Pots contactar amb els responsables del projecte d'Adopció d'un tram de litoral enviat un correu electrònic a administracio@gobmenorca.com. Moltes gràcies!

felicitacions des de mar enfront

Felicitats des d'enfront vorera de mar. Que faceu colla és un gran pas! I recollir quotidianament, adaptats a ritmes de mar, fems i oportunitats. No sols puntualment a diades. -sa paraula "fems" a Mallorca ho usam per dir "escombraries" Vaig aprendre de pateco davall La Trapa a finals dels 70s jugant. Quan es teixit associatiu germinava mestís. Poc a poc vaig anar provant-ho com a lleure o activitat física, deport, esport informal, de distracció... Si mirau es meu vídeo de Femsukí i sa descripció, veureu com va nedant amb bosses de estanques. https://youtube.com/watch?v=QyX3eoTSJMM També van bé bosses d'escombraries, però costen d'obrir-tancar, es rompen... Serveixen per fems petit a dins o com a boies per fer surar es gros. Femsukí era un joc que anava de jugar a fer munts de fems. Jugant es solia cridar on fer munt de 'es fems su aquí. No sols a platja, també al barri, camp, muntanya... Us desitjo bones experiències i salut en collites de fems, després es veu tot millor

Dos bells exemples extrangers de neteja similars

Per si serveix, aquí uns recursos o pistes belles sobre pràctiques de neteja similars: De UK terra endins, una eina educativa inspiradora a . https://youtube.com/watch?v=lp7yppOAyPw . D'Ecuador "Mingas por el mar" . https://youtube.com/watch?v=EEBUv9OYVGQ . És emotiu que es faci tanta colla. Endavant i salut! :-)

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.