Back to top

Vegeu la intervenció del GOB en el Ple del Consell en relació al PTI

Avui el GOB ha tingut una intervenció en el Ple del Consell Insular, en base al dret que permet el Reglament de Participació Ciutadana. Les reformes en la política territorial han motivat aquesta iniciativa.

En el punt de Precs i Preguntes, la presidenta interinsular del GOB, Conxa Juanola, ha fet de portaveu per fer arribar als membres del plenari les reflexions en relació a la intrínseca relació entre la bona conservació del territori menorquí, l'economia illenca i la qualitat de vida.

S'ha demanat la implicació del President del Consell per evitar el perill d'urbanització dels espais naturals fins ara protegits, així com garantir la màxima possibilitat de participació ciutadana en el procés de modificació del Pla Territorial Insular.

També s'han exposat els motius que fan il·lògica qualsevol sortida econòmica basada en més urbanització de l'illa i s'han exposat algunes propostes alternatives, més lligades al concepte de desenvolupament que no del simple creixement econòmic.

Un sentit aplaudiment s'ha excoltat a la Sala de Plens, avui molt meś concurrida de l'habitual.

El president Santiago Tadeo ha contestat assegurant que hi haurà màxima transparència i voluntat de diàleg, tot i reconèixer que el consens pot resultar difícil perquè en alguns temes les postures poden trobar-se allunyades. Ha assegurat que no era el seu propòsit urbanitzar els llocs emblemàtics i que comparteix la idea que la Menorca preservada és un valor en sí mateix.

En el torn que s'ha concedit de rèplica, la presidenta del GOB ha demanat que les paraules s'acompanyin de fets, que potser no és voluntat del President urbanitzar determinats espais, però que al final el què compta és el que queda reflectit en els textos dels acords dels òrgans de Govern. Un textos, ha dit Conxa Juanola, que tornaran a ser estudiats amb detall per part del GOB quan surtin a exposició pública.

Podeu veure tota la intervenció en el vídeo adjunt.

Comentaris

Felicitats!

El millor és que heu pogut donar alternatives al desenvolupament de l'illa. Criticar construint significa fer-los entendre que hi ha més sortides de les que volen veure. Endavant GOB!

Gràcies

M'agradat molt la intervenció i els continguts. Un aplaudiment per tots els que ajudeu a lluitar per la nostra illa. Endavant!

Intervenció Ple

Moltes gràcies Conxi per reivindicar el sentit comú. Cada dia s'evidencia més com l'ecologisme sorgeix del sentit comú. És tant clar... Ja vau començar als anys setanta, en aquell moment la gent sortia al carrer i reivindicava sentit comú. El sentit comú de no perdre paratges com el des Grau, ni Trebalúger. Del deixar l'ambició personal d'alguns de banda pel bé comú general. Està clar que en temps actuals el sentit comú flaqueja força. S'ha perdut la idea de bé comú i impera un món individualista, competitiu. Al ple d'avui, s'ha reivindicat el sentit comú, esperem que ho hagin entès bé.

Ple Insular de Avui.

Hola amics, quan he vist la intervenció de na Conxa, he pogut comprovar, que encara som qui som, i aquesta terra nostra no podrà ser ultratjada i manipulada pels interessos econòmics. Encara queden ciutadans capaços de defensar l'herència que hem rebut d'aquesta Menorca, per deixar-la també als nostres hereus plena esperança i de conservacionisme. Defensar amb bons arguments i reflexions els criteris de sostenibilitat de la nostra illa, és el que ens queda, i des del GOB​​, això és possible. No ens cansarem mai. Endavant i força. Estic molt orgullós d'estar amb companys com tots els del GOB

Endavant!

Una intervenció molt ferma! Segur que els farà reflexionar. És la raó de la força popular, i més ara que mai, la que farà ferenar l'especulació!

Gracies per ser-hi

Molt bona intervenció, esper que hi hagi una mica de cordura i es reflexioni davant d'un tema tant important pels menorquins i pel turisme com es la conservació del territori

Enhorabona!!

“Sssstupendito !!”, com diria en Ned Flanders .... Hahahaha!!!. Peró ara no trobau que tindríeu que penjar a sa premsa local el redactat de sa intervenció per tenir una millor difusió de tan bon plantejament i exposició. Per altre banda tampoc estaria malament sortir al carrer a tota s'illa amb tauletes tipus Domund, sense les guardioles des negret, però amb fulls explicatius i captació directa de signatures. Entre altres coses serviria per veure si som prou i que esta disposat a fer cada un..., que en el mer pla teòric tots som molt collonuts, però com a l'autoescola ens suspenen a les practiques. Jo ja m'entenc ...

Inervenció al Plé del CIM

Enhorabona a aquest infatigable i magnífic Gob,a qui Menorca estarà sempre en deute. Gràcies Contxi, has fet una gran intervencio. Com m'haguera agrada ser-hi!

A lluitar!

M'ha agradat molt, encara que no hi vaig ser en directe. Totalment encertat. Pel be de tots i no pel benefici dels de sempre!

presentació

esplèndid!, no tenc paraules. més clar imposible! si es president no ho entén, que s'ho faci mirar!

Contxa

Fantàstic Contxa, una vegada mès el Gob es part irrenunciable del futur de s'illa.

Enhorabona

És el que va dir no sé qui ja fa anys, i que tanmateix no ha caducat: si el GOB no existís, l'hauríem d'inventar. Gràcies per la claredat, la coherència i la fermesa. Enhorabona i endavant.

EN FAVOR DEL NOSTRE ESTIMAT TERRITORI

No hi ha res que impossible,la vostra lluita serà sempre important perquè els somnis d'ahir i la vostra feina són les esperances d'avui i poden convertir-se en realitat demà. NINI I ANDREU

msificacion...

Espero que ahora seais mäs beligerantes, con el abuso de construcción en la isla. Me gustaria saber donde estaba el GOB cuando se masificó de pisos Ciutadella y sus alrededores?

Suport des de Barcelona

Gràcies per la intervenció, clara y positiva vers l'illa que estimem. Menorca ha de potenciar l'ecoturisme i deixar-se de fòrmules caduques.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.