Back to top

ESTIU O pel medi ambient: Desfem problemes, pensam solucions

Hem millorat en qualitat de vida? A què no estem disposats a renunciar? Tenim més o menys sentit de comunitat per afrontar projectes comuns? Quins productes nous podem crear? Tenim la mateixa relació amb l'illa que les generacions anteriors? I el turisme... com el volem? Estem més preocupats que abans pel medi ambient? Per què?

Aquest any 2020 ha esdevingut tota una reflexió. La situació que estem vivint com a espècie ens planteja moltes preguntes econòmiques, ambientals, socials... S'han evidenciat les febleses del sistema i ens toca a la gent jove saber quin model d'illa volem: Hem de parlar-ne.

Estiu 0 pel medi ambient és un projecte que vol fomentar el diàleg entorn dels conceptes d'ecologisme i sostenibilitat com a resposta a un model obsolet. Hi ha una generació que necessita un equilibri entre les activitats humanes, el medi ambient i el benestar social: definir objectius per poder actuar des d'ara mateix.

Davant aquest context que demana més sostenibilitat, hem preparat una sèrie d'activitats i dinàmiques de debat per tal d'escoltar les preocupacions, prioritats i propostes de les persones que viuen a Menorca i que estan conscienciades amb aquests temes.

El nostre objectiu és fomentar el debat ecosocial, fer un diagnòstic participatiu de la situació actual de l'economia i la societat de Menorca. Els problemes -els de sempre i els nous- i les preocupacions dels que viuen a Menorca.

Cada dimecres d'agost, a les 20 del vespre, serem al terrat del Molí del Rei amb una temàtica i unes propostes debat. Hi serem amb l'objectiu d'abordar entre totes i tots algunes qüestions que ens preocupen per al futur de Menorca.

L'aforament serà limitat a 30 persones per qüestions sanitàries però també es podrà participar via Zoom, o seguir-ho per YouTube, a través dels enllaços que trobareu en les nostres xarxes socials abans de cada sessió.

Cada jornada serà acompanyada d'una actuació musical, dramàtica o plàstica, cercant altres vies d'expressió per als joves de Menorca. Les sessions també comptaran amb un petit tast de productes de Custòdia Agrària.

Aquest projecte és possible principalment gràcies al Fons Menorquí de Cooperació i la seva proposta de «Microprojectes per construir un món millor en temps de postCovid-19». Diferents voluntaris fan també possible la realització d'aquest projecte amb els seus coneixements tècnics. Volem agrair també la participació dels diferents artistes convidats.

Enguany s'han posat en dubte moltes dinàmiques que ja eren obsoletes a escala mundial i que necessiten un canvi decidit. A Menorca, amb la sobredependència d'un sector productiu i una ja palesa economia insostenible, necessitam espais per compartir reflexions i estratègies. Hem d'encarar aquesta incertesa.

Ens trobam, per començar, dimecres dia 5 d'agost al terrat del Molí, o bé en línia via Zoom o YouTube.

Comentaris

assistència

Per una qüestió de bases no podem reservar personalment. Recomanam venir amb antelació, participar a través de la Plataforma Zoom o visualitzar-ho en directe des de YouTube (demà passarem els enllaços per les nostres xarxes). Moltes gràcies :)

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.