Back to top

Denunciam el cas d'un falcó al que han disparat en dues ocasions

Un altre falcó tirotejat ha ingressat al Centre de Recuperació de Fauna. La radiografia demostra que aquesta au ja havia sobreviscut a un dispar d'escopeta de caça amb anterioritat. El nou atac li ha produït unes lesions que fan inviable la seva recuperació. El cas ha estat denunciat al SEPRONA i a les administracions competents en caça i protecció del medi ambient. La col·laboració ciutadana és important per erradicar aquests fets vergonyosos practicats per una minoria que fa molt de mal.

Els fets s'han produït a l'entorn urbà del port de Ciutadella. Algú va disparar al falcó amb una escopeta d'aire comprimit, ocasionant-li fractures molt greus a l'ala i la impossibilitat de volar. Quan es va veure sorprès per la presència de la persona que el va trobar, l'animal va intentar prendre el vol i va caure a la mar. Aquesta persona no va dubtar en tirar-se a l'aigua per rescatar el falcó i va avisar al Centre de Recuperació. Volem agrair-li la valentia i l'esforç fet per salvar aquesta espècie protegida, que contrasta amb la covardia i menyspreu de qui li va disparar.

El reconeixement veterinari va evidenciar que no era la primera vegada que disparaven a aquest falcó. El seu cos allotjava perdigons d'escopeta de caça al cap i al pit, amb les ferides ja curades. Les lesions actuals però han estat tan greus que no han deixat altre remei que eutanasiar-lo.

És molt trist que aquest tipus de fets es vagin repetint amb freqüència. El mes de gener d'enguany ja vam denunciar un altre cas. I és segur que els animals disparats que arriben al Centre de Recuperació són només una petita part dels que es donen en realitat. La col·laboració ciutadana és clau per eliminar aquests fets. Uns pocs embruten la imatge de la pràctica de la caça, o en aquest cas també de qui practica el tir com a modalitat esportiva. Comunicar la informació que tinguem de qualsevol d'aquests fets pot ser clau per evitar la mort de més espècies protegides i restituir el bon nom d'una societat que es caracteritza per ser molt sensible a la protecció ambiental de l'illa, com demostra el ser reconeguts com a Reserva de la Biosfera.

Comentaris

menorca

certament, si amb una escopeta de un sol bali l'ha ferit, pot anar a n'es nacional de tiro al plato, vaja punteria!!! llastima per s'animal, no feia falta. per cert, que feia a un entorn urbá, a n'es port de ciutadella?? no es gens habitual, igual que es tudons que invadeixen es poble, i ses "garces". s'hauria de fer un servei de contenció animalística, s'entorn urbá no els hi cau bé, atropellats, tirotejats, ses garces fan pudor a sa farola, es d'haurien d'eliminar o fer fugir, haurem de demanar a s'ajuntament un pla de contenció animal, supos que després de s'excel.lent feina amb ses gallines d'es canal salat, hi estarán dispostos, serà es mateix policia?? o en agafaran un altre??

menorca

en tot cas, s'ha de perseguir s'atac ilegal a n'es animals, no es pot atacar d'aquesta manera a un animal

Els falcons són habituals a

Els falcons són habituals a les ciutats. El que no ho és, i fins i tot està prohibit, és disparar-lis. Sentim aquesta aversió cap a les espècies animals protegides. Ens demostra que tenim molta feina a fer encara, per donar a entendre que sense tot aquest conjunt d'espècies que conformen els ecosistemes les persones no podríem viure. No és que els animals envaeixin el nostre espai, sinó que som nosaltres els que normalment envaïm el seu, sense gaires contemplacions. Les ciutats haurien d'estar més poblades de plantes i animals. La nostra qualitat de vida seria millor.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.