Back to top

Posa’t un filtre verd

Els filtres verds poden integrar-se en els jardins

Els filtres verds, depuradores domèstiques amb plantes aquàtiques, són un sistema eficaç per eliminar la contaminació per nitrats dels aqüífers provinent de cases aïllades sense clavegueram. L’ajuntament de Maó ha tret una convocatòria d’ajudes que cobreixen gran part del cost d'instal·lar aquest sistema de depuració, que s’integra perfectament a qualsevol jardí. Una bona iniciativa que voldríem que fos seguida per altres administracions de l’illa.

La contaminació dels aqüífers per nitrats és un problema generalitzat i greu a Menorca, que fins i tot fa que l’aigua no sigui potable a algun municipi. L’origen del problema és divers. Bàsicament els nitrats provenen d’adobs agrícoles, d’horts i jardins, i d’aigües residuals. Els sistemes de depuració autònoms són una solució per als habitatges sense clavegueram. Els filtres verds són un sistema senzill i eficient de depuració autònom.

Un sistema de depuració amb filtre verd recull l’aigua residual de tota la casa. Aquesta aigua passa per una fossa impermeable de decantació, on es separen els greixos i els sòlids. El líquid resultant segueix després per un llit de graves amb plantes aquàtiques, on s’activa el cicle natural de degradació del nitrogen, gràcies a l’ecosistema que formen els microorganismes i les plantes dins la grava. L’aigua resultant té una baixa càrrega contaminant, que permet infiltrar-la sense perill o emprar-la per regar fruiters o jardins. Els filtres verds es dimensionen i dissenyen segons les peculiaritats de cada cas, de manera que s’integren perfectament com una part del jardí. Són decoratius i no generen moscards ni cap tipus d’olors.

Les bones pràctiques domèstiques són importants sempre per ajudar a una bona depuració. Tant per les grans depuradores municipals com pels petits filtres verds. Hem d’evitar al màxim tirar pel desguàs olis, greixos i dissolvents químics, i convé emprar sempre sabons biodegradables.

Volem animar a aprofitar aquesta oportunitat que ofereix l’ajuntament de Maó. Trobareu més informació a aquest enllaç. El termini de presentació de sol·licituds és de dos mesos.

Comentaris

FILTRES VERDS

M´agradaria molt que aquesta subvenció arribés a posar-se en pràctica a tots els Ajuntaments. Arribaré al del meu municipi a veure si s´animen a fer-ho! Esper que així sigui!!! Bona feina! Enhorabona! Aprofitaré per xerrar d´un tema que em preocupa des de fa temps: Les bicicletes que roben i que queden per sempre més en mans de la Policia. He telefonat a l´Ajuntament de Ciutadella i a la Policia local de la mateixa localitat per tal de que aquests centenars de bicicletes no acabin sempre a una deixalleria. He proposat que tenguin altres sortides, com per exemple donar-les a Càrites per vendre. Però ningú m´ha fet cas, tothom diu que és complicat i aquí acaba. Els de l´Ajuntament me diuen que telefoni a la Policia i a la Policia me diuen que és cosa de l´Ajuntament. Potser el GOB podria fer alguna cosa per evitar que tantes bicicletes acabin la seva vida útil i es converteixin en més residus. Com ho fan a Maó?

Filtre verd

Hola, bones, a noltros ens agradaria molt instalar-ne un , vivim al camp al terme municipal de Ciutadella i vos agrairia molt si em puguessiu orientar sobre com fer-ho, o qui ho fa.... moltes gràcies

Filtre verd

La nostra recomanació és que els filtres verds els facin professionals amb experiència. La teoria dels filtres verds és senzilla, però a la pràctica s'han de tenir en compte molts detalls tècnics (dimensions, sistemes de decantació, impermeabilització, equilibri de cabdals, etc.). Es Viver del GOB en construeix. Ens agradaria que a Menorca sortissin més empreses professionals que construïssin aquests sistemes de depuració, però de moment no en coneixem. Si voleu més informació ens podeu contactar al 650 350 172 o esviver@gobmenorca.com .

Filtro Verde

por favor, me gustaría solicitar información e instalación de un filtro verde. ¿Qué requisitos necesito cumplimentar? Moltes gràcies

Filtro Verde

Lo más rápido es contactar con nuestros técnicos de Es Viver, teléfono 650 350 172 , o esviver@gobmenorca.com . Te informarán de los requisitos básicos para poder instalar un filtro verde, y si interesa realizaran una visita para ver tu caso sobre el terreno.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.