Back to top

El manifest més caminat

Garanties de transparència, possibilitats de participació i que no es desprotegeixin els espais naturals, són les peticions que es van fer al president del Consell Insular, en el punt final de la Volta per la Menorca que estimam.

Després d'una molt participada Abraçada a la platja de Macarella el dissabte, on també hi va haver cavalls, un nombrós grup de caminants van tornar a emprendre la volta cap a llevant. En aquest tram també s'hi va sumar des del mar un grup de caiacs. I de Cala Galdana a Cala Mitjana, n'hi va haver que ho van fer nedant, per sumar el seu esforç en aquesta gira per la costa menorquina.

Tots els grups de relleus van funcionar perfectament i, durant tot el vespre del dissabte al diumenge hi ha haver gent caminant. Clarejava quan s'arribava al terme de Sant Lluís i feia un bon sol quan es va arreplegar el darrer grup a l'entrada del poble des Castell.

D'allà van partir unes 200 persones per fer el darrer tram, per la carretera en direcció a Maó, que també és Camí de Cavalls. Es va agafar la desviació de les rondes. La forta calor que ja feia es va alleugerir quan es van sumar al grup els ritmes alegres dels tambors de Ferreries.

L'entrada a la plaça Biosfera va ser ben emocionant, perquè un altre grup de gent s'havia congregat per rebre els caminants. Una sentida lectura del manifest va precedir l'entrada de varis representants al Consell Insular, on el president Santiago Tadeo va poder sentir en directe les reivindicacions que demanen que no s'empri l'excusa de la crisi econòmica per ampliar els terrenys urbanitzables de Menorca.

Al final, alegria entre la gent per haver aconseguit la fita de fer una volta reivindicativa i molt participada. Satisfacció d'haver pres part en una demostració d'estima al territori a partir de la col·laboració personal de cadascú, que s'ha sumat a la de molts altres. Goig per haver aconseguit uns actes molt respectuosos, que demanen així mateix respecte mutu. I optimisme davant una nova escenificació pública de la ciutadania responsable, que reclama el seu dret a conèixer i opinar sobre les qüestions d'interès per a la societat.

Moltes gràcies a tots i totes.

Comentaris

un aplaudiment

Realment es una satisfacció veure l'estima al nostre territori, i sobretot, veure que som capaços de fer reinvindicacions de forma respectuosa. He trobat a faltar més gent, però tinc clar que tos els que hi erem vam aconseguir el nostre objectiu i també tots, lluitarem per la nostra Menorca. Felicitacions a tots els que vareu promoure aquest moviment ciutadà per fer-nos escoltar.

Gràcies a voltros

Estimat GOB i Escoltes: gràcies a voltros per haver-ho organitzat!!! Participarem en totes les accions que facin falta per salvar de l'especulació urbanística la nostra illa.

El manifest més caminat.

Vaig participar a sa volta per es tram de Macarella, Cala Mitjana. Bon ambient un grupet de 80 caminants varem fer aquest recorregut i pareix que ha sigut tot un éxit la resta de trams i molt ben organitzat, enhorabona. Diumenge ens varen tornar a trobar a sa plaça Biosfera... m'esperava més gent, pensava que haguerem omplert sa plaça. Es que no s'anadonan de l'importància que tenen aquestes manifestacions populars? Aixis ens và. Una abraçada i moltes gràcies.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.