Back to top

Afectació ambiental evitable al port de Maó

El que havia de ser una passarel·la de fusta s'està convertint en un moll d'obra que ho destrueix tot
El que havia de ser una passarel·la de fusta s'està convertint en un moll d'obra que ho destrueix tot
El que havia de ser una passarel·la de fusta s'està convertint en un moll d'obra que ho destrueix tot

El GOB vol expressar la seva preocupació pel canvi en el mètode de construcció de l'enllaç de vorera que Autoritat Portuària impulsa entre Moll d'en Pons i Cala Corb. Allà on s'havia anunciat una passarel·la volada de fusta, en realitat s'està fent un moll d'obra que està destruint l'ecosistema del peu del penyal. L'entitat ha demanat poder consultar l'expedient del projecte aprovat.

Quan Autoritat Portuària va anunciar aquesta nova connexió del litoral del port, es va dir que la part de Cala Corb seria amb una passarel·la de llenya, com la que es va construir fa uns anys a la vorera sud de Calesfonts.

Però el projecte sembla haver canviat pel camí i s'ha optat per abocar materials a tota la vorera i fer un moll d'obra. Amb aquest canvi, queda afectat tot el penyal submarí, la flora i la fauna que hi habita.

El port de Maó és la part de mar resguardada més gran de l'illa de Menorca. Això fa que, a més de les activitats portuàries i nàutiques que es detecten a simple vista, també sigui una zona molt important d'alevinatge de peixos i d'entrada de diferent fauna. Conservar les zones que encara no s'han transformat del port, s'hauria de veure ja actualment com un valor afegit de la rada.

Però sembla que no és així per part de l'organisme que gestiona el port. El GOB ha demanat poder veure el detall del projecte aprovat i comprovar així si el canvi està emparat d'alguna forma, perquè l'impacte ambiental provocat és molt més gran amb la fórmula de moll d'obra que en la de passarel·la volada.

Comentaris

Afectació ambiental al port

No se us escapa res! Demanar revisar aquests projectes vetllant que estiguin dintre de la legalitat o simplement que es fàcin amb més cura i conciència, crec que també, en molts casos és una forma d'erradicar possibles corruptel.les en les que sembla fàcil caure a l'ésser humà. Un tema ens fa sentir impotència a moltissimes persones arreu del mon amb la sensació que ens manquen eïnes per fer-ho. O potser ens manca la dedicació, el rigor i la paciència tossuda e impecable que té el GOB en questionar com.es fan certes coses i estar-ne al damunt fins una resolució. Estic molt agraïda i teniu tot el meu suport.

Afectación ambiental del puerto Mahón

El mismo sistema constructivo que ahora se cuestiona, se ha realizado ya desde el Moll den Pons hasta Cala Corb, con todo tipo de relleno, contaminación e impacto ambiental, tanto en el penyassegat, como en el fondo marino, acabando con las especies de peces y moluscos existentes, por no hablar de lo que significa la imagen de puerto natural con un Plan Especial y de la conservación de edificios y muelles protegidos. Porque hasta ahora no se ha levantado ninguna voz de alarma, ecologistas, urbanistas, amigos del puerto, cuando la mayor parte del trazado y los rellenos ya están ejecutados ?

Port de Maho

Però es farà la destrossa perquè una vegada més els interessos econòmics son prioritaris i si demà no queda vida, els que ara manen aquests disbarats ja no hi seràn, ells ho saben i per això no els treu la son.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.