Back to top

Un soter recupera la llibertat a Mongofra

Moment de l'alliberament davant el casat de Mongofra
Rampa que permet sortir de l'aigua als animals que cauen al safareig

 

Un soter (àguila calçada) ha estat alliberat aquests dies a la finca de Mongofra Nou, que té signat un acord de custòdia del territori amb el GOB.

L'animal havia estat recollit en un safareig, a punt d'ofegar-se. Després de passar uns dies al Centre de Recuperació de Fauna Silvestre, que gestiona el GOB en conveni amb el COFIB, va retornar a la llibertat de la mà de l'actual gestor de Mongofra, Dimitri Sturdza.

Accidents com el citat es donen amb certa freqüència durant l'estiu a dipòsits destapats d'aigua (safareigs, abeuradores de bestiar, etc). Al llarg dels mesos que no plou a Menorca, els animals silvestres busquen desesperadament poder trobar aigua per beure, i sovint cauen dins els recipients i no troben manera de sortir.

Per contrarestar aquests perills, el GOB fa anys que va adequant aljubs, safareigs i abeuradors diversos de les finques que tenen acord de custòdia. S'instal·len unes rampes adaptades a cada cas, de forma que els animals trobin un accés segur a l'aigua i, en tot cas, un sistema de sortida si hi cauen dins.

Mongofra és un paratge de gran valor natural, englobat dins el Parc Natural de l'Albufera, i representa un lloc idoni perquè l'exemplar de soter recuperat pugui tornar a la seva vida habitual a la natura.

Comentaris

menorca

porfin se dedican a lo que saben, pajaros. después de hacer de 1 - Ingenieros. 2 - Arquitectos. 3 - Especialistas en urbanismo. 4 - doctores en economia. 5 - doctores en derecho. vuelve el gob real!! a mirar pajaros!!!

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.