Back to top

Moments a Cor, per la reducció del plàstic

 

El cor dedicat a la música gòspel se suma a les entitats compromeses a eliminar les vaixelles de plàstic d’un sol ús de la societat menorquina. 

Estudis europeus constaten que les vaixelles de plàstic d’un sol ús (gots plats i coberts) són alguns dels objectes més trobats a les neteges de platges. Per aquest motiu, l’agost del 2018, el GOB va iniciar una campanya que buscava el compromís d’almanco 20 associacions i entitats de l’illa que volguessin  eliminar aquest tipus de vaixelles de les seves festes i celebracions.

Tot i que encara queda molta feina per fer, es pot dir que la campanya està sent un èxit, ja que amb l'adhesió de Moments a Cor, ja en són 40 les entitats que s’han compromès a eliminar el plàstic fi i emprar opcions de vaixella més respectuoses amb el medi ambient en els seus actes.

Des del GOB recomanem emprar vaixelles fetes amb materials reutilitzables, tot i que per aquelles celebracions on la recuperació dels materials sigui difícil, existeix una gran varietat de vaixelles biodegradables elaborades amb materials com la cel·lulosa provinent del rebuig vegetal de la canya de sucre, el cartó, la fusta, bambú o la fècula de blat d'indi.

Un acord amb la Fundació per a la Preservació de Menorca i la Fundació Marilles, fa possible que el GOB serveixi vaixelles biodegradables d’un sol ús a aquelles entitats adherides al compromís que ho demanen.

Gràcies a aquesta actuació, s’han repartit gairebé 9000 vaixelles biodegradables. Si a això li sumem les vaixelles que les entitats han adquirit un cop acabada la partida que se’ls hi va proporcionar, podem dir que aquest any s’ha evitat que milers de gots, plats i coberts de plàstic fi acabessin a la mar o enterrats a l’illa.

Des de clubs de jubilats fins a associacions de pares i mares, escoltes, entitats del tercer sector, associacions de veïns, associacions i institucions culturals i un llarg etcètera. Tots junts per un front comú que vol una mar neta i lliure de plàstics i que busca eliminar per 2020 el màxim de materials plàstics no reutilitzables de Menorca. Aquí podeu trobar la relació d'entitats que s'han sumat al compromís.

Animam a totes aquelles entitats i associacions de l’illa que vulguin sumar-se a la iniciativa, que ens contactin per més informació

Comentaris

Reducció de plàstic

Poder seria interesant que els ajuntaments prenguessin nota per les festes, perque es parla molt de la reducció de plàstic peró els carrers han estat plens tot l'estiu a cada festa de poble.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.