Back to top

Conveni per un medi marí sense plàstic

 

La Fundació per a la Preservació de Menorca i el GOB han signat un conveni que donarà continuïtat a algunes de les línies d’actuació que es van posar en marxa fa un any en matèria de medi marí.

El patrocini de la Fundació per a la Preservació de Menorca, permetrà mantenir la campanya que vol eliminar per 2020 el màxim d’objectes de plàstic d’un sol ús de la societat menorquina, reduint així els residus plàstics que generem i contribuint a una Menorca sense plàstics.

Una de les actuacions més exitoses en la línia de medi marí ha estat la campanya orientada a que les entitats de l'illa es comprometessin a no tornar a emprar vaixelles de plàstic d’un sol ús en les seves festes i celebracions. La vaixella de plàstic d'emprar i tirar és un dels residus problemàtics, que pot arribar amb facilitat al medi natural. El GOB ha entregat vaixella biodegradable a aquelles organitzacions que fan festa sense possibilitat de reutilització i anima totes les possibles a emprar materials reutilitzables.

Aquesta iniciativa, denominada "Compromís2020" buscava que al manco 20 entitats es comprometessin a no emprar vaixella de plàstic a partir de 2020. La resposta a aquesta convidada ha estat excel·lent. Al cap d'un any d'iniciar la campanya s'han signat gairebé 40 convenis i segueixen els contactes amb més col·lectius per adherir-se a la iniciativa.

Davant l’èxit d’aquesta campanya, durant el pròxim curs es continuarà amb la mateixa fórmula posant el focus en d'altres organitzacions que utilitzin quantitats elevades de vaixella de plàstic en les seves celebracions, com poden ser els centres educatius o els clubs esportius.

L’altra actuació a la qual donarà suport aquest conveni és la de reduir la presència de bosses de plàstic fi, emprat per a pesar aliments, en diversos establiments de l’illa. A canvi es farà entrega de bosses de paper amb el lema “La bossa i la vida – per una mar sense plàstic” per incentivar la reducció i la progressiva eliminació de bosses de plàstic als comerços que així ho desitgin.

El GOB agraeix la confiança demostrada per la Fundació per la Preservació de Menorca en les propostes que s'han treballat i espera poder obtenir també bones respostes per part de la ciutadania, que de cada dia és més conscient del greu problema del plàstic descontrolat a la mar o a terra.

Comentaris

Plástico

Cuando se hablará de los supermercados que usan bolsas de plástico y estas malditas safatas de poliuretano ?

Bolsas y bandejas

Hola Anne. La Ley de Residuos de Baleares, aprobada a principios de 2019, marca como tope el 2021 para que las bolsas y las bandejas a que te refieres (pero también las pajitas de bebida, las vajillas y otros enseres similares) queden prohibidas y condicionadas a ser compostables. Nosotros estamos intentando acelerar el calendario a partir de la colaboración ciudadana. Puedes ver una reflexión al respecto en una artículo publicado en esta misma página web titulado "100 gramos de jamón"

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.