Back to top

Sant Lluís evita plàstic d'un sol ús

L’Ajuntament de Sant Lluís ha firmat un conveni amb el GOB per reduir la presència de plàstics d’un sol ús en el funcionament quotidià de l’activitat consistorial, en les celebracions i en les festes patronals.

Aquesta iniciativa sorgeix de la preocupació que comparteixen les dues organitzacions per l’enorme presència de plàstics a la mar, que s’està evidenciant per part de molts diferents actors. Existeixen informes europeus que constaten que hi ha certs objectes de plàstic d’un sol ús que es repeteixen a les neteges de platges que s’han dut a terme. Aquests objectes són molt lleugers i és molt fàcil que, en una illa com Menorca, un cop de vent o unes fortes pluges els acabin arrossegant a la mar.

Amb la firma d’aquest conveni, l’Ajuntament de Sant Lluís es compromet a substituir el màxim d’objectes de plàstic d’un sol ús de tots els serveis lligats a l’organització municipal, per opcions més sostenibles. Per aconseguir això s’han aprovat mesures que s’aniran implementant durant els pròxims mesos.

La prohibició de tenir gots de plàstic fi als bars que tinguin barra al carrer, el sistema de compensació per retorn d’envasos lleugers o el ja popular servei de dipòsit-retorn de gots, són algunes de les mesures que trobarem enguany a les festes patronals del municipi i que ajudaran a reduir els rebutjos plàstics.

En aquesta línia, altres actuacions més ambicioses que vol implementar el consistori, són les de fer una campanya per  promocionar l’aigua de l’aixeta de Sant Lluís, ja que les analítiques demostren que l’aigua del municipi és apta per al consum humà, o ajudar al petit comerç a substituir el màxim d’objectes de plàstic d’un sol ús per opcions manco conflictives amb l’entorn.

La campanya, que s’engloba dintre del #Compromís2020, fa un any que treballa perquè el màxim de gent se sumi al repte d’aconseguir que en 2020 no hi quedi quasi ningú a Menorca consumint elements de plàstic de durada curta i problemàtica ambiental llarga. Moltes associacions ja s'han sumat a aquesta iniciativa.

El GOB ofereix assessorament per ajudar en la lluita contra els plàstics d’un sol ús. Aquesta actuació ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Fundació per a la Preservació de Menorca i de la Fundació Marilles.

Animem les institucions públiques i les empreses a fer una aposta ferma per facilitar així una transició cap a una Menorca lliure de plàstics d’un sol ús.

Comentaris

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.