Back to top

Firmes per un control ciutadà de la central elèctrica

Les emissions de la central elèctrica de Maó preocupen pels seus potencials efectes negatius sobre el medi ambient i la salut de les persones. El GOB està enviant escrits al Govern Balear per a demanar que s'instal·li un lector públic per tal que qualsevol ciutadà pugui saber en temps real els nivells de contaminació de la central. Pots ajudar firmant aquí.

Les emissions de CO2, SO2, NOx i partícules sorgeixen cada dia de les xemeneies que cremen fuel (tres motors) i gasoil (cinc turbines). Ja s'ha comprovat anteriorment que el control del funcionament de la central és molt millorable. L'empresa va falsejar les dades d'abocament d'aigua amb clor al port durant molts anys. En 2016, la central va funcionar set mesos sense mesuradors de contaminació.

El Govern Balear ha obert diversos expedients sancionadors per aquests incompliments de normativa, però sempre ho ha fet després que el GOB detectés els problemes i els denunciàs formalment. Per aquests motius, entenem que és imprescindible poder ampliar les possibilitats de control ciutadà damunt la central elèctrica. És per això que demanam que s'instal·li un sistema a un lloc visible on qualsevol persona pugui veure en temps real la contaminació que emet la central.

L'època de fer electricitat amb combustibles fòssils ha d'anar acabant, perquè disposam de tecnologia per fer energia a nivell local, molt més neta i renovable a partir del sol i del vent. S'ha de fer el canvi amb urgència. Per interès ambiental, per la salut personal i per interès econòmic de la societat menorquina. Però sabem que, mentre no millori molt la capacitat tecnològica d'emmagatzemar energia, haurem de mantenir la central per abastir energia quan les renovables no produeixin.

Per tant, el repte és aconseguir renovables de manera significativa perquè els motors contaminants hagin de funcionar moltes menys hores que ara, i d'establir sistemes de control efectiu perquè, quan els motors hagin d'estar en marxa, contaminin molt manco que en l'actualitat.

La ciutadania té dret a saber en cada moment el nivell de contaminació  a què està sotmesa. Ajuda'ns a demanar un lector públic de control de la central elèctrica. Firma la petició i reenvia el missatge a les teves amistats. Moltes gràcies.

Comentaris

Apostem per a energies netes

Avent-hi Solucions Netes, enverinar s'aire, s'aigo i la mar ...Només és una conseqüència, sa causa és entre tot@s no apostar per energies netes que ajudin a generar riquesa (Medi ambiental, salut, econòmica) per Ara i ses Generacions Futures.Si us plau polítics, ciutadania fem-ho. Es ara O mai!. Menorca i sa gent mort lentament! Afrontem-ho. Tot s'acaba. Tot té un límit. Apostem per energies netes i l'autosuficiència energètica. Apostem per sa vida. Que Menorca sigui un referent en aquest sentit. Estimem-nos. Estimem Menorca i sa Terra.Gràcies

Why does Menorca want to fix

Why does Menorca want to fix this toxic plant. We are a biosphere reserve and yet the government, counsell and all the authorities do not recognize that this is the moment to take this opportunity to pour the money into renewable energies and start behaving like a biosphere reserve and look after this beautiful island and its future generations.

contaminació central

L empresa de la Central i l Estat espanyol han guanyat molt diners a Menorca. Ja és hora q inverteixin en la creació d energia neta i controlem la contaminant

menorca

pues a mi m'agrada, a catalunya en tenim moltes i ens dona llum i energia, Menorca ha de estar integrada en el sistema energètic dels paisos catalans, que volem viure sense llum?? si el preu es una mica de fum.. doncs endavant. visca els paisos catalans

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.