Back to top

Control d'emissions atmosfèriques al port de Maó

menorca.info

Un sistema visible i instantani d’emissions contaminants a l’atmosfera. Això és el què el GOB demana a Autoritat Portuària per a controlar millor la qualitat de l’aire del port de Maó.

Autoritat Portuària ha tret recentment a licitació una contractació per monitoritzar la qualitat de l’aire dels ports gestionats per aquest òrgan a Balears (Maó, Palma, Alcúdia, Eivissa i Formentera).

El GOB ha aprofitat aquest tràmit per a traslladar per escrit al President de l’Autoritat Portuària, Joan Gual, la preocupació pels efectes ambientals derivats tant de la central elèctrica que es troba a l’interior del port, com de les emissions dels grans vaixells que hi operen.

Per fer front a situacions que fa anys que es venen perllongant, s’ha demanat que les millores que es posin en marxa contemplin la incorporació de sistemes de monitoratge al moment, sobre suports que siguin accessibles per a tota la ciutadania.

Poden ser tant pantalles físiques a algun punt de la ciutat, com en algun lloc d’internet de lliure accés. Es considera que el fet de saber que qualsevol persona pot accedir en temps real per a conèixer el nivell d’emissions, pot ser una molt bona manera de prevenir tant l’ús indesitjat o no permès de determinats tipus de combustibles, com de pràctiques que potser poden ser millorades amb conseqüències positives per a la col·lectivitat.

Comentaris

Control d'emissions atmosfèriques.

Quan parlem de qualitat de l'aire, estem parlant de mesura dels contaminants en inmissio. Els contaminants que es troban a l'aire que respira la gent. Quan els contaminants es mesuren en emissió es te que realitzar la mesura en cadascun dels focus d'emissió, en aquest cas en cada ximeneia de cada barco i de la central d'electricitat.

Fums

De fet, en cadascun dels focus d'emissió de sa central de Maó que funcionen habitualment ja hi ha control d'emissions continu, amb dades diàries de valors, incidències, etc. cap es Consell. En immissions hi ha un sistema similar en tres estacions a Maó. S'informació de sa qualitat de s'aire obtinguda per aquestes estacions es pot consultar per internet a vàries pàgines, per exemple, aquesta: http://www.caib.es/sites/atmosfera/es/control_de_calidad-61970/

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.