Back to top

Conveni per reduir vaixella de plàstic d'un sol ús. Compromís 2020.

Els Amics de la Mar de Menorca i el GOB han signat un conveni per col·laborar per tal que a les festes marineres que organitza l’associació no s’emprin en endavant plàstics d’un sol ús.

La vaixella de plàstic no reutilitzable (com plats, gots i coberts) és un dels residus més comuns que es generen a Menorca i que és fàcil que es descontrolin amb el vent o les pluges, acabant al mar o al medi terrestre. Però poden tenir alternatives fàcils.

Una d’elles és canviar el plàstic fi per una vaixella reutilitzable, com va decidir fer aquest any l’associació Amics de la Mar. D’aquesta manera, la mateixa vaixella serveix per incomptables festes.

En cas que la dimensió o les característiques de la festa no permetin recuperar els materials  i netejar-los, també es pot optar per usar vaixella biodegradable. En aquest sentit, el GOB impulsa un programa perquè el màxim d’associacions de Menorca abandoni la vaixella de plàstic d’un sòl ús i opti per una alternativa més respectuosa amb el medi.

A partir d’un acord múltiple, amb la Fundació per a la Preservació de Menorca, la Fundació Marilles, l’empresa Sunseeker i la Fundació Blue Marine, el GOB servirà vaixella biodegradable a aquelles associacions que s’apuntin a fer el canvi a les seves festes. Es tracta de materials elaborats amb cel·lulosa provinent de la part vegetal que no s’empra de la canya de sucre, i també de cartró, fusta i restes de blat d’indi.

Davant l’enorme problemàtica que ja s’evidencia per la presència de plàstic generalitzat al mar, es vol donar una passa per reduir el consum d’aquest material quan és fàcilment substituïble. Per aquests motius, s’anima a les associacions que organitzen festes periòdiques a que se sumin a aquesta iniciativa a fi que, en 2020, Menorca hagi reduït de manera significativa el seu consum innecessari de plàstic.

Comentaris

En l'actualitat és molt

En l'actualitat és molt difícil per als particulars poder aconseguir una vaixella biodegradable i compostable d'un sol ús, a no ser que es recorri a internet. És per això que un dels objectius del projecte és crear una demanda prou gran com perquè els comerços incorporin aquest tipus de vaixelles als seus estocs. Ja hem parlat amb alguns d'aquests comerços i sembla que hi ha una voluntat per oferir el producte, però encara no hi ha res tancat

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.