Back to top

Preparant la Volta per la Menorca que estimam

Volta per la Menorca que estimam

La iniciativa de fer la Volta pel Camí de Cavalls en dos caps de setmana va agafant forma. Muntada com una caminada per relleus, es portarà un manifest en defensa del territori que voltarà l'illa i s'entregarà, el darrer dia, al President del Consell Insular. Reserveu-vos els dies per poder-hi participar.

Diverses entitats i col·lectius ja s'estan apuntant per “adoptar” algun dels 25 trams amb què s'ha dividit la caminada. El primer cap de setmana (de divendres 29 a diumenge dia 1) es farà la costa nord, de Sa Mesquida a Ciutadella. El cap de setmana següent (del divendres 6 al diumenge 8), s'avançara per la costa sud fins arribar a la Plaça de la Biosfera. Els Escoltes de Menorca i el GOB reben i organitzen les peticions dels col·lectius que volen adoptar algun tram.

A més, hi haurà dues “Abraçades a Menorca” en el mig de cada itinerari: a Son Saura en el nord, i a Macarella en el sud.

La Volta començarà el divendres 29 a Sa Mesquida. Es convocarà una concentració prèvia a les 18 hores, on es llegirà el manifest i es recordaran els aspectes organitzatius. A les 19 hores, es donarà inici a la caminada.

Els trams amb què s'ha dividit el Camí de Cavalls oscil·len entre 5 i 9 quilòmetres, aproximadament. S'han fet les divisions a llocs on es fàcil accedir en vehicle, de manera que cadascú pugui afegir-se al tram que més li agradi i organitzar-se per retornar.

Es pot participar a la Volta tant com a membre d'alguna entitat com a nivell individual. Es poden fer un tram o varis. En qualsevol cas, és recomanable que la gent que hi vagi per lliure col·labori amb el col·lectiu que hagi adoptat aquell tram, perquè cada grup organitzat posarà algú davant, portant el manifest i conduint l'excursió, i algú darrere per assegurar-se que ningú es perd o pren mal. Així mateix, si el tema es coordina, és més fàcil organitzar el retorn des del punt on es vulgui abandonar la caminada.

En aquesta Volta per la Menorca que estimam, no es caminarà en les hores de ple sol. Això vol dir, que es farà camí des del fosquet de divendres fins ben entrada la matinada. En el lloc on s'hagi arribat (Son Saura en el nord i Macarella en el sud) es convocarà una Abraçada a Menorca a les 18 hores, i a les 19 h es tornarà a agafar camí. S'avançarà durant tot el vespre, per arribar, ja de dia, als dos nuclis principals. El primer cap de setmana a Ciutadella, i el segon a Maó.

Aquesta iniciativa es fa per demanar a l'equip de govern del Consell Insular que no aprofiti les modificacions territorials per incorporar noves operacions de requalificació de terrenys sobre espais ara protegits i que s'aposti per una estratègia econòmica basada en la conservació dels valors naturals de l'illa.

Aquí podeu trobar més informacions referides a la Volta per la Menorca que estimam (el plànol amb els trams detallats, les instruccions per als grups organitzats, el manifest, etc).

Comentaris

MENORCA la petita GRAN ILLA

Estimem Menorca ,la seva gent, la seva cultura , el seu paisatge per aquest motiu any darrera any i tornem. Menorca ens atrau com un iman. Menorca i la seva gent merei xeu el millor , heu ensenyat a molta gent que amb entusiasme i imaginació poden existir models de turisme diferents. Aquesta diferència és el futur. Anims i sort

Camisetes

Sobre ses camisetes, ja les a teniu a la venda? Si és així, on les puc trobar? Ens agradaria poder-les passejar per Sant Joan. Gràcies!

On és el Diari Menorca?

No he vist aquesta notícia reflectida en el Diari Menorca (Ultima Hora va treure un tros i només en paper). Tornam a la censura que es va patir durant la reivindicació del Camí de Cavalls? O és que qualque Conseller ha amenaçat en retirar publicitat institucional si es parla dels temes de territori (que és on couen els veritables problemes de corrupció)? Tanta sort que tenim internet. Veig que més de 1.500 persones han llegit aquesta notícia al web del GOB. Endavant. Hem de fer que els caigui la cara de vergonya als que intenten amagar les manganyifes territorials!!!

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.