Back to top

L'epidèmia del plàstic. Netejada del litoral de Cavalleria

El passat diumenge 20 de maig un grup de gairebé cinquanta persones va decidir destinar el seu temps a netejar alguns indrets del litoral de Cavalleria. Vam anar a retirar plàstics a Cala Roja, Cala Torta i Cala Viola.

Es va poder comprovar, una vegada més, el preocupant impacte que els plàstics estan generant en l’entorn natural. N'hi havia de grans i de petits; són aquests últims, precisament, els més nombrosos i difícils d’eliminar del medi.

Taps, bòtils, porexpan... i, per tot, dos elements molt preocupants: nurdles i bastonets de netejar les orelles.

Els nurdles són bolletes de plàstic utilitzades per la indústria per a elaborar altres productes fets de plàstic. La seva gestió s'ha descontrolat i estan afectant tot el medi marí.

Els bastonets de netejar les orelles estan fets amb un pal similar al d’un chupa chups. El costum d’utilitzar aquest tipus de bastonets genera, de forma totalment innecessària, centenars de pals de plàstic que, sovint, acaben al mar. Això pot passar, per exemple, si es llencen al vàter, cosa que mai s’hauria de fer. Si solem utilitzar aquest producte, o altres elements de plàstic d'un sol ús, repensem-nos seguir-ho fent, ara que n’estem comprovant les conseqüències.

Aquesta iniciativa de neteja va ser organitzada pel GOB Menorca amb el suport d'Ecoembes.

Si us interessa anar a l'origen del problema, reserveu-vos el fosquet del pròxim dia 31, perquè s'oferirà una xerrada sobre economia circular de la que pròximament donarem informació més detallada.

Comentaris

Neteja de Cavalleria

Moltes gràcies a tots els que teniu cura de la nostra mar. Amb tots els grups de Wsp que tenc hem acordat que cada vegada que algú de noltros vagi a la mar recollirà almenys 2 peces de plàstic. Ja sé que és un gest insignificant però pentura si tots ho feim s’arribaria a notar. Per descomptat que l’important és lluitar perquè tot aquest plàstic no s’arribi a fabricar o almenys no llençar...

plàstic

Cada dia, Xica, la cussa que m'acompanya i jo anem de passeig i la bossa torna plena de plàstics, sembla que mai s'acabi... Si es fes una campanya invitant a fer el mateix com comenta Antoni... I reduïr en les compres i fer servir els contenidors grocs i prendre més conciéncia individual

Neteja entorn

Les jornades de neteja de l'entorn són imprescindibles per prendre consciència de la gravetat de la situació, i han de servir, sobretot, per crear l'hàbit de recollir les deixalles que llencen els demés quan anem al mar/muntanya/camp. A més, l'efecte contagi és poderós. Consciència i Actitud!

Plástic

Cada verano familia y amigos recogemos algunos plásticos de las calas que visitamos. Cada acción aunque pequeña cuenta mucho.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.