Back to top

Avanços contra la pesca furtiva a Menorca

innatia.com

L'actuació dels cossos de vigilància durant 2017 ha incidit especialment en una de les lacres del medi marí de Menorca: el comerç de pesca furtiva. Algunes sancions s'apropen als 10.000 euros.

Dins del seguiment que s'està fent en els temes de pesca, el GOB ha consultat la relació d'expedients oberts al llarg del passat exercici per part del Consell Insular. Com en altres anys, la patrulla del Seprona de la Guàrdia Civil és el cos que genera més expedients (39), la Inspecció de pesca insular n'ha obert 7, els vigilants de la Reserva Marina n'han iniciat 6 i la Policia Local 1.

Dels 53 expedients oberts al llarg de 2017, 21 corresponen a deficiències de comercialització. Això és, vendre o transportar peix sense poder demostrar la seva procedència. Una pràctica que s'ha observat a restaurants, supermercats, pescadors professionals i pescadors recreatius.

La vigilància aplicada sobre aquests circuïts de comercialització es considera molt estratègica, perquè és una bona manera de combatre la pesca no declarada que afecta les espècies del mar menorquí.

11 dels 53 expedients s'han obert dins la Reserva Marina del Nord, on s'han detectat diversos casos de gent amb fusell, una pràctica prohibida en aquest espai.

A destacar també que en 2017 s'han denunciat dos casos d'extracció de closques de nacra, una espècie estrictament protegida que no es pot agafar encara que estigui morta. Els dos casos detectats acumulaven nombrosos exemplars, segurament que per ser destinats a comerç furtiu.

Les sancions imposades oscil·len en funció de la gravetat dels fets i van des dels 150 euros als 9.960 euros.

En opinió del GOB, és molt important que els cossos de vigilància facin la seva tasca de manera efectiva. Només si es fan complir les normes hi ha possibilitats de recuperar part de la riquesa marina perduda tant en nombre com en talla dels peixos, i només així serà possible que la pesca es pugui mantenir com activitat en el futur.

Comentaris

La mar nostra

Estic d'acord en multes més elevades però no sembla que el personal entengui que embrutar i buidar la mar és un mal que ens fa a tots!

pesca furtiva

Per Binisafua i Binibeca (on hi ha cada any mes poc peix ) de bon mati he vist pesca amb fusell. Faciliteu tlf de proximitat on denunciar, al nort i al sur

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.