Back to top

Èxit del curs d'adopció de polls

Participants al curs

El Centre de Recuperació compta amb nous pares adoptius per criar polls orfes i per assistir a la fauna silvestre ferida. El passat dissabte 19  va tenir lloc al poliesportiu de Ciutadella el curs de Cria i Maneig de Fauna Silvestre, i el Centre de Recuperació podrà rebre l’ajuda dels nous voluntaris per col·laborar en les tasques d’alimentar els polls que ja comencen a arribar.

Com cada any en aquesta època la gran majoria d’animalons que viuen a Menorca s’entreguen a les tasques de reproducció. Ocells, mamífers, rèptils, amfibis, insectes i tota mena de cuques es multipliquen i interactuen.  Aquesta explosió d’activitat i nombre d’individus nous genera un augment d’incidències, com per exemple progenitors i juvenils accidentats o polls  caiguts del niu. Molts d’aquests desventurats éssers són localitzats per la gent que viu o estiueja a Menorca i el Centre de Recuperació rep els avisos per assistir-los.

Sense la col·laboració dels voluntaris aquest episodi natural saturaria les instal·lacions que el GOB té a Ses Pedreres de s’Hostal de Ciutadella, que gestiona Líthica. Tenir en compte què cal fer o què no s’hauria de fer mai quan detectem o manipulem un animal és molt important, tant per l’individu en si com per la persona que se n'ocupa. És per això que es va fer el curs de formació per a la vintena de nous voluntaris que s’han ofert a donar un cop de mà a la fauna menorquina.

Al curs es va fer una descripció de les espècies reproductores i de com diferenciar-les, quins hàbits tenen i de què s’alimenten, quines precaucions hauríem de tenir presents en el cas que les hagem de manipular i com reconèixer en quins casos necessiten de la nostra ajuda. Durant el curs es va anar recordant als assistents quines creences populars no són vàlides, com ara alimentar els polls amb pa i llet o transportar-los amb un recipient d’aigua dins la caixa.

Recordem a totes les persones amants de la natura amb inquietuds per preservar-la que sempre seran benvingudes com a col·laboradores de Centre de Recuperació. Intentam que el greu moment econòmic arran l’abandonament de l'obligació de la Conselleria de Medi Ambient del govern balear d'assistir a la fauna de Menorca no repercuteixi en l’atenció dels animals que, en moltes ocasions, són víctimes de l’activitat humana.

Aquest curs ha comptat amb la col·laboració de l'Obra Social La Caixa.

Comentaris

pares/mares mares/pares

pares/mares mares/pares adoptius equitat de gènere, s'ha de tenir present alhora de redactar articles de difusió. és una observació, sense ofendre, enohorabona per la vostra feina GOb , gràcies per cuidar s'illeta. Es tan i tan polida... aiiii......

Mes pares i mares...

Volia mossegar-me la llengua... però finalment no puc... Estimat / estimada anònim / anònima que em precedeixen , (llàstima aquí no hi ha femení, ... ho farem revisar), estic completament d'acord amb tu. Es mes jo afegiria que allà on diu “polls orfes”, s'afegís tot seguit “polles orfes”, que també n'hi ha. Fes el favor a la societat de no fer malbé les justes reivindicacions femenines rebaixant-les a un nivell tan superficial, absurd i mancat de base lingüística. Com tu be saps, estimat o estimada anònim o anònima, PARES inclou de “factum” uns i altres progenitors; es mes curt, es mes fàcil, s'entén ... i fins fa quatre dies era àmpliament suficient. Guarda energies per lluitar per allò que importa i no tinguis cap dubte que molts homes també t'ajudarem però no perdis el temps amb això.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.