Back to top

Demanam estabilitat pel Centre de Recuperació de Fauna de Menorca

Òliba aprenent a volar i a caçar al Centre de Recuperació de Menorca

El GOB demana que d'una vegada s'estableixi un finançament estable pel Centre de Recuperació de Fauna Silvestre de Menorca. Actualment està a punt d'acabar la contractació amb el Govern Balear sense que estigui clar el futur del funcionament del Centre.

El Centre de Recuperació de Fauna Silvestre de Menorca ve funcionant de manera ininterrompuda des de l'any 1998 en el seu actual emplaçament a les Pedreres de s'Hostal, tot i que el GOB va començar a realitzar recuperació d'animals l'any 1987. Sempre ha estat l'única instal·lació d'aquest tipus a Menorca. Consideram que el volum d'animals tractats (més de 18.000) i els resultats obtinguts ens avalen per a voler consolidar d'una vegada aquest servei, que dóna cobertura a l'illa de Menorca. Les vies de finançament actuals són precàries, ja que depenen sobretot de contractacions i convenis temporals amb diferents administracions i sobretot amb el Consorci per a la Recuperació de la Fauna de les Illes Balears (COFIB).

La responsabilitat competencial en l'atenció a la fauna silvestre accidentada és del Govern Balear, i s'exerceix a través del COFIB, que rep i administra el pressupost per fer-ho. Els estatuts d'aquest consorci contemplen que a més de les entitats constituents, que són la Conselleria de Medi Ambient i la fundació privada Natura Parc, se n'hi puguin adherir d'altres amb la finalitat de complir els seus objectius. Essent el COFIB d'àmbit balear, consideram que l'adhesió del Centre de Recuperació de Menorca a aquest consorci ajudaria al compliment dels seus objectius i donaria estabilitat al servei de recuperació de fauna silvestre a Menorca.

Actualment la contractació del Centre de Recuperació està a punt d'acabar, sense que hi hagi una proposta clara per part de la Conselleria de Medi Ambient que ens garanteixi un futur estable. El GOB creu que un consorci que aspira a donar resposta a l'atenció a la fauna silvestre accidentada a totes les Illes Balears no pot deixar de banda l'únic centre de recuperació que hi ha a Menorca i que durant anys ha demostrat el seu compromís i bona feina. Per açò, el GOB ha sol·licitat formalment a la Conselleria de Medi Ambient la incorporació com a entitat adherida al Consorci, amb unes condicions justes que permetin consolidar el Centre de Recuperació de Fauna Silvestre de Menorca. Pensam que seguir lluitant per a que Menorca tengui garantit aquest servei és un deure que tenim davant la societat menorquina.

Comentaris

Afegeix un nou comentari

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.