Back to top

El nou golf, amb urbanització i regat amb aigua neta

Platja de Macarella

A partir d'ara, els nous camps de golf de Balears ja no tindran obligació de regar-se amb aigua depurada. Ho podran fer amb aigua neta. També podran dur urbanització afegida.

Aquestes són les conseqüències del Decret Llei de Mesures Urgents, dictat pel Govern Balear,  que ara sortirà en forma de Llei. Aquesta nova norma deroga l'article 8 de la Llei 4/2008 que fins ara regulava i condicionava els camps de golf. Ja no hi ha condicions. A partir d'ara, tenen mà ampla.

Hauran de ser declarats, això sí, d'interès general. Però també aquest concepte ha estat canviat d'una manera significativa en el Decret-Llei. Efectivament, en la descripció del què s'entén per “interès general”, s'ha eliminat un requisit molt important. S'ha esborrat literalment la frase que deia que les declaracions d'interès general es podran atorgar a aquelles activitats que “transcendeixin els mers interessos individuals”.

Per tant, a partir d'ara, també es podran declarar d'interès general les activitats que representin únicament interessos individuals.

La declaració d'interès general és atorgada pel conseller de Territori, sense passar per cap comissió tècnica. I en la modificació que s'està preparant del Pla Territorial de Menorca, ja està anunciat que eliminaran qualsevol trava per poder fer camps de golf.

Ara mateix, encara no es pot dir quins espais es poden veure afectats per aquesta nova amenaça urbanística. Però per si de cas, no convé oblidar que, amb l'eliminació que el conseller de Territori vol fer de les Àrees Naturals d'Interès Territorial (ANIT), una de les zones que quedarà desprotegida és Macarella.

I que l'actual propietat d'aquesta zona és una societat que es diu Alparico Golf Country Club S.A.

S'estan enviant escrits a l'equip de govern del Consell Insular, demanant que no s'usi l'argument de la crisi econòmica per desprotegir espais naturals. Si encara no heu signat, ho podeu fer aquí

Comentaris

Nou Golf amb urbanitzacio

Esta Clar que ha arribat el moment de movilitza-se, es greu que vulguin fer un camp de golf regat amb aigua neta amb urbanitzacio amb el que aixo suposa, pero encara es mes greu el que estan fent, pero que canviin les lleis per interesos personals i lucratius, dient que aixo es solucio a la crisis actual. Anar en contra del que ha costat tans anys de feina i en contra del mediambient, la reserva de la biosfera, es indignant. Per qui en han pres, de que van? No tenen cap dret a que no pugui ser revisat un projecta com aquest. Esta clar que ells interessos son privats i ben privats. Qui pot accedir avui en dia a fer vacances a un camp de golf? Que pretenen que el turisme que vingui a Menorca sigui un turisme d'elit? Es aixo el que volen? No seria millor potenciar el que ja te Menorca i faciulitar a que la gent pugui venir tot l'any i disfrutar de la natura tal com esta i de la magia i enrgia que te aquesta illa? Es hora de unin-se i fer un projecte alternatiu a aquest desastre que volen fer, per que Menorca sigui sostenible i autosuficient. Qui aposta per aixo? Ens reunim i ho parlem? Ara es el moment!!!!!! Tots units per un objectiu comu, Menorca Reserva de la Biosfer, Ecologica i Sostenible:-)

indignant

Tot el que s'ha lluitat per protegir Menorca. Que els quedarà als nostres fills? Això és una vergonya i un atrac en primer ordre!!! GOB hem de fer alguna cosa !!

Objectiu Gin Versus Vodka

Els de Ciutadella ho varen vendre al Austriac, l'Austriac ho va vendre al Rus N.A.S. (administrador únic de Alparico S.A.) i ara tenim el govern PPerfecte per devallar-se els calçons davant els capricis dels fills de la terra de Tolstoi.

Vergonyos

Tenim uns polítics de vergonya, a cada pas que donan, tres enrere. Maleits dublers.

no al golf

no es necesario para la riqueza de la isla. los inversores se equivocan y el Govern Balear tambien. si lo quieren hacer que lo hagan seco y autóctono. no se pueden hacer más disparates.

I read the reviews with great

I read the reviews with great interest. I would like to input some valuable tips. Some of these strategies were used couple of years back. So, I would not recommend anyone to check out the already tried an tested ones.  www.mtbc.com

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.