Back to top

Més de 3000 persones demanen al Consell que salvi els espais naturals

Si no els volen urbanitzar, per què els desprotegeixen? Aquesta és la pregunta que cada vegada més gent es fa a Menorca en relació als espais naturals que el Consell Insular vol desprotegir des del punt de vista urbanístic.

Quan es sap que zones com Macarella, el barranc d'Algendar i molts altres indrets fins ara protegits poden quedar a mercè de projectes urbanístics, la preocupació de la gent augmenta.

La proposta de modificació urgent de l'ordenació territorial de Menorca que ha fet el conseller de Territori, Cristóbal Huguet, preveu l'eliminació de dues figures de protecció creades pel Pla Territorial: les ANIT (Àrees Naturals d'Interès Territorial) i les AIP (Àrees d'Interès Paisatgístic).

Aquestes figures van servir per cobrir les deficiències en la protecció dels espais naturals que s'havia fet en 1991, i on molts indrets significatius van quedar fora de protecció malgrat que mostraven un ecosistema de continuïtat amb les zones del costat que van quedar protegides. És el cas dels esmentats indrets de la platja de Macarella, la part occidental del barranc d'Algendar, el barranc de Llucalari, la costa d'Alcalfar, la part oest de Tirant, les plataformes entre barrancs de Trebalúger, Binigaus, etc.

Davant la manca de respostes clares, el GOB insisteix en què desprotegir aquest territori no és cap estratègia econòmica vàlida. L'economia de l'illa s'ha de reactivar cap a altres activitats, i precisament la conservació del paisatge i els espais naturals és un dels principals actius per a fer-ho.

La quantitat de gent que dóna suport a aquesta petició no deixa d'augmentar. Més de 3000 persones han enviat ja un escrit al president, Santiago Tadeo, demanant que no s'empri l'argument de la  crisi econòmica per tornar obrir processos urbanitzadors.

Si encara no has signat ho pots fer clicant aquí. Reenvia aquesta informació a les teves amistats i ajuda a la conservació de Menorca.

Comentaris

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.