Back to top

Torre-solí ha d'esperar fins tenir una depuradora nova

Aquests dies passats es divulgava que l'Ajuntament d'Alaior ha aprovat definitivament el projecte d'urbanització del sector 2 de Torre-solí, que inclou la previsió de construir un nou hotel de 450 places i devers 400 xalets. El GOB ha presentat un Recurs en entendre que hi ha deficiències en l'expedient aprovat.

La platja de Son Bou i els seus voltants han estat un dels indrets que més han patit el canvi dràstic motivat per l'urbanisme sense frens que es va programar als anys 70 i 80. Les urbanitzacions anomenades de Son Bou, Sant Jaume i Torre-solí, conformen avui una conurbació que fan arrufar el nas a més d'un.

Quan es va tramitar el Pla Territorial Insular (PTI) de 2003, es va poder desclassificar una bona part del creixement, però no es podia eliminar tot sense entrar en drets d'indemnització. A moltes de les urbanitzacions existents hi van quedar zones així, i amb els anys es poden acabar consolidant com a zones edificades.

El projecte de Torre-solí implica afegir més capacitat d'allotjament per la temporada turística. I això és exactament el contrari del què necessitem. Però un requisit ambiental que el GOB va plantejar al seu dia i que va ser incorporat, podria frenar si més no la immediatesa de les obres.

La zona en qüestió té uns sistemes de depuració d'aigües molt antics i precaris. La població prevista per afegir amb aquest creixement (més de 1.600 persones) no es pot absorbir per les instal·lacions actuals.

El projecte que s'ha tramitat planteja que es podran anar fent construccions fins que s'assoleixi el llindar màxim de la depuradora existent. Però aquest plantejament contradiu una de les obligacions establertes al Pla Parcial (instrument que condiciona el projecte d'urbanització) que diu que l’ampliació de l’estació depuradora es farà abans d’urbanitzar, i així mateix s’haurà d’obtenir prèviament l’autorització de la modificació d’abocament del nou cabal i la seva qualitat.

És a dir, que primer cal tramitar i fer la nova depuradora i després, en tot cas, es pot començar a construir.

En base a aquest condicionant, el GOB ha presentat davant l'Ajuntament d'Alaior un Recurs de Reposició i ha sol·licitat que el Decret d'Alcaldia referit a l'aprovació definitiva del projecte d'urbanització de Torre-Solí, inclogui de manera explícita l'obligatorietat de disposar d'una depuradora ampliada amb caràcter previ a la possibilitat d'iniciar la urbanització.

Comentaris

Torre Soli Nou 2

Isn't it time we (the authorities) looked at spreading tourism more evenly through the year; rather than trying to increase the August capacity which is the only thing that Torre Soli Nou 2 does. Menorca has so much to offer but we seem to concentrate only on the peak times. To make the island more sustainable, economically vibrant and provide real jobs for local people, while respecting the environment, this is the ONLY way forward. There has to be a limit on capacity in August. My thoughts. Keep up the good work.

I més mal per l'illa!!

Oh!! quina alegria llegir-te GOB, havia vist la triste noticia de l'aprovació d'hotel i xalets i em vaig desmoralitzar... No tenen seyn els que donen vist i plau a generar tanta bruticia, tant de plàstic, tant de més espolir la mar??

Bona feina, GOB!!!

Sort en tenim de que hi ha algú com vosaltres, que està pendent de totes aquestes animalades,i hi intenta posar remei!!

Fans de Ferreries.

Es muy triste que habiendo soluciones biológicas sigan pensando en moverlos o pasearlos por España y enterrarlos en un sitio más barato . Es que la mierda trasladada o enterrada .no dejará de ser Mierda. Saludos a los politiquillos por no hacer nada.....

Afegeix un nou comentari

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.