Back to top

Avui es discuteix la ILP en defensa del territori illenc

Avui dimarts, dia 24, devers les 13 hores, està previst que es discuteixi al Parlament Balear la Iniciativa Legislativa Popular en defensa dels valors territorials que el GOB ha impulsat.

Com es recordarà, la ILP va aconseguir el suport de 16.500 signatures i planteja bàsicament la modificació de les Directrius d'Ordenació del Territori per reconduir problemàtiques i amenaces com la urbanització en sòl rústic, les intervencions desmesurades en carretera, les prospeccions de petroli, els recursos d'aigua o la importació de residus per a incinerar.

Una mica precipitadament, es va rebre la setmana passada la notificació de la presa en consideració de la proposta de Llei per aquest dimarts.

La via de la Iniciativa Legislativa Popular és una opció que té la ciutadania per plantejar propostes directament al Parlament. Avui, serà Mika Noguera, que era presidenta del GOB de Mallorca quan es va llançar la campanya, qui defensarà el text. De tota manera, el reglament només preveu per a la persona que fa de portaveu una única intervenció de 15 minuts, sense dret a rèplica.

Per tant, el debat es produirà bàsicament per part dels partits amb representació a la cambra, que tendran cadascun un torn d'exposició, rèplica i contrarèplica.

Tot i que l'actual composició, amb majoria absoluta del Partit Popular, fa difícil que aquesta proposta prosperi -perquè va en la línia contrària a la desprotecció ambiental amb que s'ha legislat aquests darrers quatre anys- serà interessant veure els posicionaments i els arguments que cadascú defensa en temes tan sensibles com els que s'han plantejat, atès que estem a només tres mesos dels pròxims comicis electorals.

Comentaris

ILP al consell

Sí, obrim bé els ulls i les orelles! Ja falta poc per les eleccions, per votar si us plau! a aquells que treballin pels interessos de l' ïlla i dels menorquins, des del sentit comú. És la nostre responsabilitat.

Rotondes

Realment fa falta molt valor, molta homenia, per reconèixer els errors. I aquest assumpte de les rotondes té totes els senyals de ser un error de primera magnitud. Ficar-se en política pot canviar les persones; sembla que pot inclús fer perdre el valor i l'homenia a aquells que més se'ls suposa que el tenen, com podria ser, per exemple als militars. L'orgull no sempre és bo, sobretot si fa mal a d'altres.

Cosas mas grades caen "Tambor las Glorias Barcelona"

En Barcelona se construyo un “Tambor” absurdo y multimillonario. Hoy está al suelo y empieza a crecer el verde. Luchar Menorquines, esta gaviotas no pueden durar mucho. Contar con mi apoyo y no dejéis que vuestros ayuntamientos lo miren y no hagan algo

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.